Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У найбагатшого волинянина нема свого авто

Нещодавно Ігор Палиця, який є одним із найбільших прогульників у парламенті, оголосив, що йде з публічної політики і більше не очолює створену ним партію «За майбутнє».

Фото із сайту lb.ua.

У найбагатшого волинянина нема свого авто

А всю зарплату народний депутат Ігор Палиця спрямував на благодійність

Народний обранець від Волині 51-літній Ігор Палиця подав електронну декларацію про доходи за 2022 рік. Він це зробив 13 грудня 2023-го, за три дні після того, як реєстр декларацій знову став публічним.

Згідно з документом, Ігор Палиця є засновником Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та двох компаній: ТОВ «Лук поінт» та ТОВ «Хай в’ю», зареєстрованих у 2021 році. Основним видом їхньої діяльності є функціонування атракціонів та тематичних парків.

Нардеп також звітує про нерухомість – він має два офіси у Луцьку. Один із них орендував у ТОВ «Інвест-контур», а другий – у Волинської обласної ради.

Щодо власного майна, то політик володіє подарованою батьком квартирою в Луцьку площею 423,1 кв. м. Ніяких транспортних засобів Ігор Палиця не задекларував. Зате вказав кілька дорогих годинників – Rolex Oyster Perpetual (новий такий годинник коштує 6,5 тис. євро), Audemars Piguet Tourbillon Chronographe (вартість нового – від 230 тис. євро), Audemars Piguet Automatic (ціна стартує від 6 тис. дол. і доходить до 50 тис. дол.). Годинники депутат придбав (став власником) ще до 2014 року. А також вказав у декларації промисловий зразок (графічне зображення для рекламного аркуша із написом «Тільки разом ми Україна»).

Основний бізнес родини Ігоря Палиці (акції «Буковеля», готелі в Австрії та Одесі тощо) зареєстрований на його колишню дружину Оксану та сина Захара, однак їхніх статків у декларацію він не вносив.

З доходів Ігор Палиця у 2022 році задекларував лише зарплату – 439,5 тисячі гривень (36,6 тисячі гривень на місяць). Але ці гроші, як з’ясували журналісти «Сили правди», він направив на рахунок комунального підприємства «Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки» Волинської обласної ради». Очевидно, жив у 2022 році Ігор Палиця на заощадження, яких вказав 3,22 мільйона гривень: 1,73 мільйона гривень на рахунках у банках та 1,49 мільйона готівкою.

Скромно, як для людини, яку часто називають волинським олігархом? Справа в тому, що основний бізнес родини Ігоря Палиці (акції «Буковеля», готелі в Австрії та Одесі тощо) зареєстрований на його колишню дружину Оксану та сина Захара, однак їхніх статків у декларацію він не вносив. Серед членів родини Ігор Палиця вказав лише дочку Марію, яка живе у Швейцарії та не володіє ніяким майном. Своїм же місцем проживання волинський нардеп вказав Луцьк.

Як відомо, нещодавно Ігор Палиця, який є одним із найбільших прогульників у парламенті, оголосив, що йде з публічної політики і більше не очолює створену ним партію «За майбутнє». Він хоче сконцентруватися на роботі благодійного фонду, допомозі армії, переселенцям та малозабезпеченим.

 Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Перша англомовна книгозбірня на Волині отримала тисячу книг з-за океану (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel