Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Один погорів на хабарі, інший – зробив бізнес на ухилянтах…

Триває слідство.

Фото ілюстративне / facebook.

Один погорів на хабарі, інший – зробив бізнес на ухилянтах…

На Волині правоохоронними органами було викрито злочинну діяльність двох чоловіків, які ошукували громадян і намагалися збагатитися за їх рахунок. Тепер обидва понесуть покарання за свої злочини

Так, працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали на хабарі начальника сектору одного з правоохоронних органів. Він вимагав від підприємця 5 тисяч доларів за приховування сумнівної оборудки.

До правоохоронця, який розслідує випадки незаконного заволодіння транспортними засобами, із заявою звернулася місцева мешканка. Жінка заявила, що брокерська компанія продала їй крадене авто. Під час реєстрації автомобіля з’ясувалося, що на двигуні перебиті номери. Однак той, хто мав би стояти на варті законності, вирішив заробити на цій історії і запропонував представникові брокерської фірми заплатити йому 5 тисяч доларів США за невжиття відповідних заходів. У разі відмови погрожував скерувати зібрані матеріали до органу досудового розслідування для відкриття кримінального провадження.

Затримали правоохоронця 27 грудня у Луцьку під час одержання 5 тис. доларів США хабаря. Йому повідомлено про підозру.

Передбачене статтею покарання – ув’язнення на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – нічний домашній арешт та відсторонив від виконання обов’язків.

Також, працівниками Луцької окружної прокуратури було задокументовано злочинну діяльність 22-річного волинянина, який налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через держкордон України.

Винагорода за такі дії становила 3500 доларів США.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта, під час яких виявили та вилучили речові докази по справі: гроші в іноземній валюті, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи та інше.

Слідчі оголосили йому про підозру. Санкція статті передбачає від 7 до 9 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися пе-вною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Триває слідство, під час якого будуть з’ясовані усі обставини злочину, а також коло осіб, причетних до скоєння правопорушення.

 Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Зберігав на комп'ютері дитячу порнографію: волинянин постане перед судом.

Реклама Google

Telegram Channel