Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«Сію силу для удару, хай дійде до Соледару!» (Відео)

35 років тому учасників колективу «Посвіт» об'єднала любов до України та до патріотичної пісні.

Фото Люби ХВАС.

«Сію силу для удару, хай дійде до Соледару!» (Відео)

Крім традиційних різдвяних колядок, колектив народної аматорської хорової капели «Посвіт» виконав у редакції газети «Волинь» і пісню «Батько наш Бандера». Серед віншувальників був і 93-річний засновник легендарного колективу Ростислав Кушнірук

«Сію силу для удару, хай дійде до Соледару! Сію сіянням простим, сію там, де зараз Крим! Без кордонів і без краю сію там, де Миколаїв! Сію, сію в Запоріжжя, хай росте вкраїнське збіжжя! Сію у незламні стіни, сію волю України! Сію, сію, посіваю, кожне місто обіймаю», – щедро посіваючи, бадьоро лунали побажання з уст поважних виконавців. Щирі, усміхнені, у вишиванках та барвистих хустках співочі артисти ділилися своїм настроєм та теплом. Адже знають, що у такий нелегкий для українців час дуже необхідні підтримка та завзяття. Саме піснею з таким актуальним змістом вони додають бойового духу і незламності, віри та сили. 

Колектив «Посвіт» – це гурт людей різного віку, різних за характером та професіями, яких об'єднала любов до України та до народної і патріотичної пісні. І так крокують уже 35 років. Заснував колектив ентузіаст і патріот, заслужений працівник культури України Ростислав Григорович Кушнірук. Сьогодні ж 93-річний Ростислав Григорович співає у «Посвіті» і теж прийшов разом з усіма до нас поколядувати. 

 Даруючи пісні у своєму виконанні, хорова капела «Посвіт» збирає кошти на ЗСУ. Співають щонеділі у Луцьку на вул. Лесі Українки, перехожі залюбки підходять, слухають та донатять.         

Окрім нього, до редакції завітали Наталія Серафін, Надія Демідкова, Лідія Дороніна, Володимир Керда, Василь Мацялка, Ярослав Корнійчук, Михайло Зварич, Любов Свередюк, Галина Оксанчук, Анастасія Яцюк, Надія Рензяк, Валентина Сидорук, Ольга Гуменюк, Світлана Єфіменко.

З теплотою розповідає про учасників колективу керівниця Алла Райтер: «Усі вони такі молодці: попри вік гуртуються і збираються, як тільки треба. Співаємо акапельно, живими голосами, стараємося достукуватися до кожного серця. Протягом року у репертуарі у нас повстанські та стрілецькі пісні, а у зимовий період – колядки». 

Даруючи пісні у своєму виконанні, хорова капела «Посвіт» збирає кошти на ЗСУ. Співають щонеділі у Луцьку на вул. Лесі Українки, перехожі залюбки підходять, слухають та донатять. Особливо подобається людям «Щедрик», адже виконує його колектив жваво і мелодійно. Самі ж учасники люблять співати «Батько наш Бандера», адже націлені на підняття духу, віри у свої сили, щоб відстояти у боротьбі незалежність і розбудову самостійної Української держави.

На закінчення  виступу ця пісня пролунала гучно і в стінах редакції газети «Волинь».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Відома письменниця і краєзнавиця презентувала у музеї в Луцьку проєкт «Полісся як всесвіт».

Реклама Google

Telegram Channel