Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«Війна прийшла не до багатих або бідних, війна прийшла до всіх українців»

«Це нам з вами, українському тилу потрібно, щоб окупанти не прийшли до нас в дім, не вибили нас, не зґвалтували і не пограбували».

Фотоколаж із сайту varta1.com.ua.

«Війна прийшла не до багатих або бідних, війна прийшла до всіх українців»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Євген ДИКИЙ, ексвійськовий, публіцист, про те, чому неправильно казати, що «ЗСУ потрібна мобілізація»:

 

 «Ні, мої дорогенькі. Це нам з вами, українському тилу потрібно, щоб окупанти не прийшли до нас в дім, не вибили нас, не зґвалтували і не пограбували.

А для цього нам з вами потрібно, щоб ЗСУ нас захистили.

А для того, щоб нас захистити, у ЗСУ має бути достатньо бійців.

От саме так виглядає правильна послідовність того, кому що потрібно у цьому житті, і постановка питання «ЗСУ потрібна мобілізація», «армія вимагає дати людей» тощо – це переставляння з ніг на голову та повна підміна понять».

Юрій ГУДИМЕНКО військовослужбовець, про ідею бронювання для громадян, які «заробляють відносно великі гроші»:

 

 «Війна для всіх. Ми маємо бути єдиним соціумом, з єдиними викликами і спільною роботою над їх подоланням, як це було наприкінці лютого 2022 року, коли ми всі допомагали одне одному, коли у чергах до військкомату стояли один за одним працівники заводів і цих заводів власники, айтівці і механіки, студенти і люди пенсійного віку. Абсолютна рівність неможлива, це факт, але це ідеал, до якого варто наближатися, а не віддалятися. Війна прийшла не до багатих або бідних, війна прийшла до всіх українців, і розділяти нашу націю – це крок не до перемоги, а до поразки у війні».

Олександр ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог, про скандал навколо новорічного номера «95 кварталу», де актори насміхались над російськомовними переселенцями:

 

 «Жартували (раніше. – Ред.) про побитих і вбитих майданівців – «ебонітові палички». Жартували про вбитих голодом українців – «сеньйор Голодомор». Жартували про україномовних і українськокультурних – «рагулі». Жартують про евакуйованих, котрі втратили все і поховали рідних та пробують якось знайти місце в новому житті, – «сіськадовська»... Ну і так само жартували б за інакшого розвитку подій, про всіх українців і українську мову, історію – якби росії вдалось окупувати Київ і всі наші території. Нехай до окупаційної сцени долучились би не всі поголовно, але помітна частина авторів і виконавців оцього «сіськадовська». Чому ні? Що би їх мало зупинити?».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, вважає, що влада провалила мобілізацію, але винними хоче зробити військових і народ:

 

 «Вся істерія останнього місяця, всі звинувачення українців у сцикливості, всі срачі, хто служить, а хто не служить, хто виїхав, а хто не виїхав, стали можливими з однієї простої причини. Рік тому ніхто, хто мав забезпечити мобілізацію, не подумав, як це правильно зробити. Відтягували до останнього. Коли припекло, коли росіяни стали наступати по всьому фронту, про мобілізацію згадали. І замість того, щоб розробити прозорі процедури, просто тупо переклали відповідальність за провал на військових. Бінго! Військові стерплять все, навалюємо!
Нешановні політики! Припиніть свої всраті ігри просто зараз! Країні потрібен чіткий, прозорий, робочий закон про мобілізацію. Закон, за яким разом із роботягами заберуть футболістів, стендаперів, брата Єрмака, друга Баканова, Жеку Кошового. Все просто: буде такий закон – не буде срачів і звинувачень свого народу, що він якийсь не такий».

Пітер ДІКІНСОН, британський журналіст, про те, чому навіть більша кількість ППО не покладе край «російській терористичній кампанії»:

 

 «Щоб ефективно протистояти загрозі, яку несуть російські дрони та ракети, Україна повинна отримати власні ракети великої дальності разом із політичним «зеленим світлом» від партнерів для нанесення ударів по пускових майданчиках і пов’язаних із ними цілях у росії. Поки західні лідери будуть наполягати на обмеженні здатності України бити у відповідь по росії, доти українці будуть змушені вести повітряну війну зі щитом, але без меча».

Денис КАЗАНСЬКИЙ, журналіст, про людожерський характер росіян:

 

 «Новини міста Макар’єв Костромської області рф. Через мороз частина жителів залишилася без води, тому що в них у будинках немає водогону і вони набирали воду в колонках на вулицях, а колонки замерзли. Обстріляти українців ракетами за 1 млрд доларів важливіше, ніж провести собі воду й нормально вимити дупи.
Абсолютно кінчені виродки.
І ця держава ще намагається комусь розповідати, як жити, і нав’язувати свої виродські порядки…» 

Артем ЧЕХ, військовий, письменник, про мобілізацію:

 

 «Якщо сантехніки і клерки не підуть до війська, тоді військо ворога прийде до сантехніків і клерків. І їхня пацифістсько-сциклива позиція не врятує їх від трудових таборів, тортур заради розваги, кулі в потилицю або знову ж таки – мобілізації».

Читайте також: Волинь втратила Героя: на Запоріжжі загинув Віталій Мельник.

Реклама Google

Telegram Channel