Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Дружини загиблих захисників приїхали  з подарунками до поранених воїнів (Фото)

Аматорський співочий колектив «Кумоньки» віншував військових колядками.

Фото Люби Хвас.

Дружини загиблих захисників приїхали з подарунками до поранених воїнів (Фото)

Мужні і задумливі, різні за віком, статурою і вдачею чоловіки зібрались у їдальні Волинського обласного госпіталю ветеранів війни. Усі здолали своє пекло, свій шлях у боях за визволення України, у кожного – свої болючі спогади, рани на душі та тілі. Сьогодні вони проходять лікування та цінують миті спокою. Саме їм хочеться нескінченно дякувати за те, що відважно боронять на передовій рідну землю, а ми можемо тут спокійно спати

Із такою метою – вдячності та створення хорошого настрою – до поранених бійців у госпіталь завітали дружини полеглих захисників із Мар’янівської громади Луцького району. Організувала захід волонтерка, дружина волинського воїна на псевдо Ураган Михайла Харківа, який помер, підірвавши здоров’я на війні, – Євгенія Харків. 

Євгенія Іванівна розповіла, що постійно відвідує військовослужбовців у госпіталях, адже дала собі обітницю підтримувати їх. Тож щомісяця частку коштів із пенсії віддає пораненим бійцям на лікування.  

Разом із жінками у госпіталь приїхав аматорський співочий колектив «Кумоньки», аби створити святкову атмосферу та віншувати військових колядками. Приєднались і школярки Бранівського ліцею, яких керівник колективу Юлія Пастухова долучила до гурту.

 Захисники уважно слухали задушевний спів колядок, знімали на відео, у декого бриніли сльози – можливо, чоловіки поринали у спогади свого дитинства і мирного життя, щиро аплодували.

До свят захисникам привезли щедрі подарунки, частинку домашнього тепла і затишку. Учасниці «Кумоньок», окрім того, що піснею піднімають бойовий дух у цей непростий час (торік колектив отримав грамоту від Луцької районної ради за пропагування української народної пісні), також і активно волонтерять. У домі однієї з учасниць колективу, Олени Передун, жінки збираються та готують страви, які передають для воїнів на фронт. Тож пораненим бійцям «Кумоньки» привезли не тільки коляду, а й чимало  домашньої смакоти: і ковбаси, і торти, і різне святкове частування. Доєднався до них і відділ культури Мар’янівської селищної ради, завідувачі клубів передали домашні торти, а смачне печиво – працівники дитячого садка «Теремок». Багато необхідних речей та засобів гігієни отримали від селищної ради. А в їдальню неврологічного відділення привезли ікону «Тайна вечеря», яку подарувала вдова Марія Заєць. Ікону освятив отець Андрій Андрусик, настоятель храмів Миколая Чудотворця та святого пророка Іллі у селі Борочиче, котрий теж приїхав у госпіталь. Разом із військовими помолився за здоров’я та відвідав у лікарняній палаті важко пораненого воїна Ігоря Харкевича.

Сім’ї полеглих Героїв Мар’янівської громади підготували для поранених бійців новорічні подарунки та каву. Наймолодшому неодруженому воїну вручили окремий презент від новоствореної сім’ї у громаді.
Захисники уважно слухали задушевний спів колядок, знімали на відео, у декого бриніли сльози – можливо, чоловіки поринали у спогади свого дитинства і мирного життя, щиро аплодували. Той день насправді став святковим, теплим, домашнім і хвилюючим. Хочеться, щоб такий настрій зігрівав ще довго приємним спомином, що множив би їхні сили і віру.

У декого бриніли сльози – можливо, поринали у спогади свого дитинства і мирного життя.

У декого бриніли сльози – можливо, поринали у спогади свого дитинства і мирного життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Ковельському районі, співаючи, прославили Христа та підтримали ЗСУ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама Google

 
 

 

Telegram Channel