Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Чернівчанин із пересадженим серцем уже 6 разів піднімався в гори

Буковинець Віталій Бринашко цінує кожну подаровану долею хвилину.

Фото – скріншот із відео Першого ТМО Львова.

Чернівчанин із пересадженим серцем уже 6 разів піднімався в гори

Як змінилося життя чоловіка через 1 рік і 9 місяців після рятівної операції, розповіли у Центрі трансплантології Першого медоб'єднання Львова

 
 

 42-літній Віталій Бринашко родом із Чернівців. Сім років тому йому знадобилася трансплантація серця. «Пересадка була потрібна, бо серце не працювало так, як слід, була задишка, не міг ходити, фізично працювати взагалі було неможливо», – розповідає Віталій Бринашко.

Врятувати чоловіка могла лише трансплантація донорського органа. На четвертий місяць у листі очікування Віталієві подзвонили зі Львова зі словами: «Є орган! Терміново приїздіть!».

Пересадка серця минула успішно, і чоловік отримав другий шанс на життя.

За майже два роки з донорським серцем Віталій навчився радіти кожному прожитому дню. Він повернувся до активного способу життя. І минулого літа (уявіть лише!) аж 6 разів піднімався в гори із сином та дружиною!

На сім’ю Олексія Дудіка випало ще й таке горе: батьки не знають, де їхній син-воїн, оскільки він ще з травня 2023 року – у числі тих, хто зник безвісти.

Чоловік живе на повну силу. Цінує кожну подаровану долею хвилину. І не втомлюється дякувати лікарям та рідним донора, які зробили неймовірне. Попри біль втрати, вони вчинили великодушно, подарувавши шанс на життя

Віталієві та ще кільком пацієнтам.

Тим часом на Волині збирають кошти чоловікові, якому пересадили серце – потрібна ще одна операція на судинах. Цими днями у редакцію нашої газети зателефонувала лікар-кардіолог Ковельського МТМО Ольга Танська й розповіла, яка проблема спіткала пацієнта медичного закладу Олексія Дудіка.

Волинянин Олексій Дудік і лікар-кардіолог Ольга Танська: це фото зроблене торік за декілька місяців до інсульту.
Волинянин Олексій Дудік і лікар-кардіолог Ольга Танська: це фото зроблене торік за декілька місяців до інсульту.

 Два роки тому мешканцю села Черкаси Ковельського району було пересаджено серце. Трансплантація пройшла успішно. Але залишилась проблема з уже ураженими судинами, по яких кров надходить до головного мозку.

В результаті стався один інсульт, за ним – повторний. Зараз чоловік перебуває на лікуванні в стаціонарі, біля нього – дружина Галина Василюк, яка всіляко підтримує свого Олексія. Йому необхідно робити стентування, для цього рідні пацієнта мають купити стент. А це чималі кошти. І їх подружжя не має...

До речі, на сім’ю Олексія Дудіка випало ще й таке горе: батьки не знають, де їхній син-воїн, оскільки він ще з травня 2023 року – у числі тих, хто зник безвісти.

Гроші можна переказувати на картку ПриватБанку: 4149499148196742, Галина ВАСИЛЮК.

Лія ЛІС.

Читайте також: На Волині 11-річний школяр обморозив руки і тепер їх рятують медики опікового відділенння в обласному центрі​.

Реклама Google

Telegram Channel