Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Як прискорити дозрівання авокадо

Волинь-нова

Як прискорити дозрівання авокадо

Дуже часто буває так, що у супермаркеті просто немає стиглих авокадо. Вони всі недостиглі і тому тверді. Та якщо зберігати плід правильно, то він швидко дозріє і стане ніжним і м’яким. У цьому допоможуть кілька простих лайфхаків

 

Спосіб №1 

Будь-які стиглі фруктові плоди виділяють етилен, який допоможе авокадо дозріти швидше. Тому візьміть стиглий банан, яблуко або навіть томат і щільно загорніть разом з недостиглим авокадо у папір. Потім обмотайте харчовою плівкою, щоб всередину не потрапляло повітря. Якщо у вас є спеціальний зіп-пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет у тепле місце, не в холодильник. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але після цього ви отримаєте м’який і стиглий плід.

Спосіб №2

Якщо ви не можете або не хочете так довго чекати, то другий спосіб підійде для вас. Розріжте недостиглий авокадо навпіл, видаліть кісточку і за допомогою ложки дістаньте середину в мисочку. Потім обмотайте миску харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Правда, такий спосіб має невеликий недолік – авокадо за цей час хоч і стає м’яким, але трохи втрачає свій колір і набуває специфічного аромату та післясмаку.

Скористайтеся обома способами і виберіть для себе той, який вам більше до вподоби.

Реклама Google

Telegram Channel