Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
А ви куштували плід,  який ацтеки вважали символом достатку, любові та родючості? Рецепти

Відмінно поєднується практично з усіма продуктами!

Фото із сайту unian.net.

А ви куштували плід, який ацтеки вважали символом достатку, любові та родючості? Рецепти

Завдяки своєму нейтральному смаку цей заморський гість відмінно поєднується практично з усіма продуктами. На прилавках магазинів він з’явився не так давно, тож багато хто досі вважає його екзотичним, хоч нині на авокадо можна натрапити в багатьох навіть повсякденних рецептах. Гість із далекої Мексики полюбився європейцям за простоту приготування, приємну ненав’язливість смаку. Страви з ним прекрасно впишуться і в святкове меню, і в повсякденний раціон. 

Грецький салат з авокадо

Інгредієнти: 1 авокадо, 5 листів салату латук, 100 г помідорів, 100 г бринзи, 3 ст. л. оливкової олії, 0,5 лайма, 100 г маслин.

Приготування. Для заправки змішати сік лайма, оливкову олію, сіль і перець. Салат дрібно порвати руками. Авокадо, помідор і бринзу нарізати кубиками, маслини – навпіл. Змішати всі інгредієнти і заправити соусом.

Зелені бутерброди

Інгредієнти: 1 авокадо, 1/3 ч. л. чорного перцю, 0,5 ч. л. солі, 6–7 скибочок житнього хліба, 1 ч. л. лимонного соку.

Приготування. Розрізати на дві частини фрукт. Ложкою дістати м’якоть і розім’яти за допомогою виделки. Полити лимонним соком. Підсолити і присипати сіллю. Кожну скибочку намастити отриманим паштетом. Можна прикрасити зеленню, скибочками помідора чи притрусити кунжутом.

Салат «Королівський»

Інгредієнти: 400–450 г копченого курячого філе, 120 г чорносливу, 1 авокадо, пучок зелені, 2 свіжі огірки, 90 г фісташок, 3 варені яйця, сіль, майонез.

Приготування. Промитий чорнослив залити окропом і залишити на чверть години. Злити рідину, просушити на рушничку і покраяти кубиками. Так само нарізати яйця, огірки і курятину. Посікти зелень. Подрібнити фісташки. Змішати продукти, посолити, заправити майонезом.

Салат «Дует»

Інгредієнти: 400 г вареного чи запеченого курячого філе, 2 невеличкі чи 1 більше авокадо, сіль, майонез – до смаку.

Приготування. Курятину і м’якоть авокадо покраяти приблизно однаковими кубиками (консистенція і смак салату будуть різними залежно від розміру нарізки), посолити, заправити майонезом і вимішати.

Салат «Пісний»

Інгредієнти: 1 авокадо, пучок кропу і петрушки, 2 зубки часнику, 3 помідори, 1  болгарський перець, 1 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соєвого соусу, 200 г маслин без кісточок.

Приготування. Посікти кріп і петрушку. Нарізати соломкою перець, помідори – кубиками. Розрізати на дві частини авокадо, вийняти кісточку і зрізати шкірку, м’якоть покраяти. Подрібнити часник. Змішати підготовлені продукти, додати маслини, заправити соєвим соусом і оливковою олією.

Паста із зеленим соусом

Інгредієнти: 250 г спагеті, 2 авокадо, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, 1 зубчик часнику, твердий сир, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Спагеті відварюємо в підсоленій воді до готовності, як зазначено на упаковці. Відкидаємо на друшляк. Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку, м’якоть нарізаємо кубиками. Часник подрібнюємо. У блендері перемелюємо авокадо і часник до однорідної консистенції. Додаємо сік лимона, сіль, перець, оливкову олію і ще раз добре збиваємо. Спагеті викладаємо на тарілку, зверху поливаємо соусом з авокадо, присипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленню.

Реклама Google

Telegram Channel