Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
А в «гранатобуз» ми заховали... Валерія Залужного!

Впізнаєте? Хороше ж фото...

Фото із сайту rbc.ua.

А в «гранатобуз» ми заховали... Валерія Залужного!

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився на грізний гранатобуз). Наприкінці 2023 року запропонували вам таке завдання:

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання (2023)

Цього разу ми заховали портрет відомої усім людини. Допоможе вам розгадати, хто це, асоціативний ряд, пов’язаний із цією людиною, щоправда, в ньому будуть і хибні підказки. Отож: Юрій (Георгій) Змієборець на гербі; одна із

Пальмір; Ігор Турчинов; Петро Сагайдачний; тезка героїні одного із творів Тараса Шевченка; Захід; та, що розповіла про провидицю, яка передбачила падіння Трої; прізвище, співзвучне із річкою; біля Клязьми; відома Біблія; Північ; центральна вулиця імперії зла.

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

Найпершою земляка видатної Лесі Українки по Звягелю, а свого по нинішньому райцентру, який у свій час любив мандрувати вуличками древнього Володимира і берегами його Луги, доктора філософії з права і

Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного розпізнала мешканка села Затурці Володимирського району Волині Віта Бобко. До речі, декого зі своїх конкурентів вона випередила буквально на кілька хвилин. Пані Віта й отримає спецприз від Грицька Гарбуза. Що саме – сподіваємось, переможниця сама з нами поділиться на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу). А якщо ні, то потім самі й повідомимо. :)

 

 Оскільки зараз ретельно підбиваємо підсумки минулорічної вікторини, то сьогодні також буде завдання лише на один тур. Умови прості: відгадати, що ми заховали, а хто перший надішле відповідь на вказаний номер – той і стане переможцем та отримає спеціальний приз від Грицька Гарбуза.

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання (2024)

А знайти заховане нами слово в гранатобузі вам допоможе асоціативний ряд: Олесь Гончар; спочатку «ніч»; потім «день»; мінімум 5; спина; Ернест Хемінгуей; згадується Хома; максимум 8; два в одному; хідник, 1+2+2; часто доречна приказка про вовка, хоч буває і тоді, коли пані в літах на щось сердиться.

Що за слово ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 15 січня 2024 року (включно, але бажано найхутчіше) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! 

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Як в Україні перейменували пиво «Жигулівське».

Реклама Google

Telegram Channel