Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Щур покусав немовля під час сну

Лікарі попереджають, що укуси гризунів є вкрай небезпечними.

Фотоколаж із сайту health.24tv.ua.

Щур покусав немовля під час сну

Мати дитини помітила напад гризуна та викликала медиків

Закарпатські медики повідомили, що 3 січня вони отримали виклик від жінки з селища Середнє. Вона розповіла, що її 10-місячного сина покусав щур. Сталось це, поки немовля спало.

«Бригада № 302 негайно прибула на місце – мама з дитиною вже очікували медиків на вулиці. Зі слів матері, гризун схожий на пацюка або велику мишу, вкусив за мізинець дитину під час сну. Лікар обробив місце укусу та негайно транспортував хлопчика у супроводі матері до травмпункту Ужгородської ЦМКЛ», – повідомили у Закарпатському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Лікарі попереджають, що укуси гризунів є вкрай небезпечними, адже вони викликають лептоспіроз, який має симптоми схожі на грип або застуду. «Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок та печінки, менінгіту чи навіть смерті. Людина захворіє у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження. Лептоспіроз лікують антибіотиками. Якщо ви нещодавно контактували із потенційно інфікованими тваринами або зараженою водою – негайно зверніться до лікаря. При підозрі на лептоспіроз лікування необхідно розпочати якнайшвидше», – застерігають лікарі.

Василь КІТ.

Читайте також: «У Львові помер хлопчик, який впав у кому після лікування зубів».

Реклама Google

Telegram Channel