Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Земля та її надра мають служити громаді

Волинь-нова

Земля та її надра мають служити громаді

Головні принципи нашої роботи

Фракція ВО «Батьківщина» провадить свою діяльність відповідно до програми та ідеологічних засад партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», законів «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та регламенту Волинської обласної ради. Головні пріоритети роботи — питання наповнення бюджету області, прозорості в розподілі цих коштів і кадрових призначеннях.

Депутати фракції брали активну участь майже в усіх сесіях обласної ради (позачергових та чергових), плідно працювали на засіданнях постійних профільних комісій та тимчасових контрольних комісій, зокрема, з питань земельних відносин, лісового господарства, кадрових призначень. До речі, члени ВО «Батьківщина» спільно з іншими депутатами подали пропозиції щодо розроблення методики, за якою призначатимуть керівників комунальних установ області.

Ключовим принципом діяльності фракції став вільний діалог між її членами щодо прийняття найбільш актуальних для краю рішень. Регулярно проводилися засідання, на яких велися дискусії як щодо питань, винесених як на пленарні сесії облради, так і щодо позиції партії в парламенті з приводу суспільно важливих подій.

З особистих депутатських фондів більше ста волинян отримали матеріальну допомогу на лікування, оперативні втручання та післяопераційну реабілітацію, ліквідацію наслідків пожеж, інших надзвичайних ситуацій. Окрім депутатських фондів, підтримували краян власним коштом.

З початку 2017 року депутати фракції ВО «Батьківщина» подали більше 20 запитів, запитань та звернень. Їх основна тематика — соціально-економічні, екологічні, правові, культурно-освітні, медичні проблеми жителів краю.

З особистих депутатських фондів більше ста волинян отримали матеріальну допомогу на лікування, оперативні втручання та післяопераційну реабілітацію, ліквідацію наслідків пожеж, інших надзвичайних ситуацій. Окрім депутатських фондів, підтримували краян власним коштом.

Члени фракції регулярно проводили особисті прийоми громадян на округах та поза їх межами і завжди готові до діалогу з виборцями.

Природні ресурси повинні служити людям

Важливого значення надаємо питанням екології та збереження довкілля, недопущення розбазарювання лісів, водойм і родовищ корисних копалин. Це постійно відображається в депутатських запитах і зверненнях, проектах сесійних рішень.

З метою наведення ладу в лісовому фонді області, в питаннях видобутку природних корисних копалин, насамперед бурштину, члени фракції ВО «Батьківщина» ініціювали створення комунального підприємства «Волиньприродоресурс», яке має на меті поліпшити наповнення обласного бюджету. Нагадаємо, що від діяльності КП «Волиньприродоресурс» виграє насамперед волинська громада, адже нарешті з’являться кошти на реалізацію прийнятих обласною радою екологічних, інших важливих програм, що стосуються забезпечення ліками окремих категорій громадян, будівництва житла для учасників АТО, молодих сімей тощо, на які в бюджеті постійно бракує грошей. Якби комунальне підприємство вчасно почало працювати, то обласна казна отримала б більше 300 мільйонів гривень. Прикро, що виконавча влада в особі голови Волинської облдержадміністрації різними способами гальмує роботу «Волиньприродоресурсу», а також не сприяє роботі ДП «Волиньторф».

Захист тих, хто працює на землі

Депутати фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді впевнені, що головним економічним пріоритетом для Волині є розвиток сільського господарства, підтримка селян-одноосібників та фермерів.

Земля — найбільше багатство країни. Ми категорично проти зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, оскільки, на нашу думку, крупні аграрії можуть скупити їх у селян за безцінь. У результаті це унеможливить розвиток дрібного та середнього фермерства та аграрного бізнесу.

Крім того, вважаємо, що на законодавчому рівні потрібно встановити обмеження для великотоварних виробників на кількість орендованих земель так, як це є у Європі.

Небайдужі до подій на Сході

Усі члени фракції ВО «Батьківщина» проявляють активну громадянську позицію у відстоюванні територіальної цілісності та незалежності України. Практично кожен долучався до волонтерської діяльності та надання матеріальної допомоги військовим у зоні АТО, переселенцям, демобілізованим і продовжує це робити. Неодноразово члени фракції суттєво підтримували коштами колег-волонтерів під час їхніх поїздок у «гарячі точки» на Схід.

Депутати фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді: Василь СТОЛЯР, Ігор ЛЕХ, Андрій ТУРАК, Анатолій БУСЬКО, Галина ЙОВИК, Роман КАРПЮК, Валерій КУРСТАК, Алла ЛІСОВА та Володимир ЯРЕНЧУК.

Telegram Channel