Плов у горщиках - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.30 € 30.83
Плов у горщиках

Волинь-нова

Плов у горщиках

Ця класична східна страва вже «перекочувала» в кухні різних народів світу. Тому не дивно, що нині існує понад 600 рецептів плову. Пропонуємо приготувати його в традиційному українському посуді

Інгредієнти: 400 г яловичини або баранини, 2 морквини,1 цибулина, рис, олія для смаження, сіль, перець — за смаком.

Приготування. М’ясо порізати невеликими шматочками, висипати на пательню з розігрітою олією, смажити на сильному вогні, постійно помішуючи. Цибулю покраяти кубиками, моркву — соломкою. Додати овочі до м’яса, зменшити вогонь, посолити, поперчити і тушкувати під кришкою 10–15 хвилин. Викласти підсмажене м’ясо з овочами у горщики, зверху насипати по 4–5 столових ложок сирого рису, налити в кожен води стільки, щоб її рівень був на 2–3 см вище рису. Посолити, закрити кришечками, поставити в духовку на 40 хвилин.