Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Наш Василь знову вломив — цього разу «Шакалу» з Куби

Зуби всі порахував!?

Волинь-нова

Наш Василь знову вломив — цього разу «Шакалу» з Куби

Ломаченко завдав Гільєрмо Рігондо першої поразки на професійному рингу

Чемпіон світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі (до 59,0 кг), 29-річний українець Василь Ломаченко завдав першої поразки у професійному рингу легендарному кубинському боксеру, чемпіону світу за версією WBA у другій найлегшій вазі (до 55,0 кг), 37-річному Гільєрмо Рігондо.

Обидва боксери також двічі були чемпіонами світу на любительському рингу

Було абсолютно очевидно, що битимуться не «штучні продукти» професійного боксу — а беззаперечні авторитети, які досягли буквально всього на любительському рингу.

Рігондо — дворазовий олімпійський чемпіон у ваговій категорії до 54 кг (Сідней-2000 та Афіни-2004). Ломаченко— олімпійський чемпіон Пекіна-2008 у ваговій категорії до 57 кг, а також Лондона-2012 — у вазі до 60 кг.

Обидва боксери також двічі були чемпіонами світу на любительському рингу (Гільєрмо —  у 2001 і 2005 роках, Василь — у 2009 та 2011).

Суперники відбоксували шість раундів, протягом яких перевага вже й не юного українця над відверто «віковим» кубинцем на прізвисько «Шакал» ставала дедалі очевиднішою. На сьомий раунд Рігондо просто не вийшов — буцімто, через травму руки. Ймовірно ж, кубинець просто усвідомив, що битися далі ціною втрати здоров’я таки не варто — розумніше визнати свою першу поразку на професійному рингу (при 17–ти раніше здобутих перемогах).

Натомість для Василя Ломаченка перемога над Гільєрмо Рігондо стала десятою на професійному рингу, і восьмою, здобутою нокаутом (цього разу, звісно, технічним). Також у пасиві українця є одна поразка.

Telegram Channel