Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Юрій ВІРТ: «У мене є список,  із ким ми будемо прощатися»

«Декому подякуємо, і вони поїдуть в інші команди».

Волинь-нова

Юрій ВІРТ: «У мене є список, із ким ми будемо прощатися»

Головний тренер рівненського клубу не приховував свого розчарування після втраченої перемоги в останньому матчі перед зимовою перервою

Українська Прем’єр–ліга. 19 тур. «Верес» (Рівне) ​«Карпати» (Львів) ​2:2 (1:0 — ​Василь Кобін, 14 хв.; 2:0 — ​Михайло Сергійчук, 28 хв.; 2:1 — ​Мар’ян Швед, 72 хв.; 2:0 — ​Леонід Акулінін, 87 хв.)

9 грудня. Львів. Стадіон «Арена Львів». 1547 уболівальників. Головний суддя Віктор Копієвський (Кропивницький).

Матч першого кола між «Карпатами» та «Вересом» на львівському стадіоні «Україна» завершився цілковитим розгромом господарів — ​1:6! Тож у другому сезоні «західно­українському дербі» «зелено–білі» просто мусили прагнути реваншу за того гучного ляпаса!

Проте й на «гостьовій» «Арені Львів» розпочалося все для «Карпат» геть нікудишньо. До 28–ї хвилини Василь Кобін та Михайло Сергійчук довели рахунок до 2:0 на користь «Вереса». Враховуючи, що у вересні рівняни забили перший зі своїх шести м’ячів аж на 34–й хвилині, здавалося — ​йдемо до ще одного розгрому навіть «із випередженням»! «Карпати», здається, знову «пливуть» — ​а ультрас львів’ян заводять щось дуже образливе на адресу своїх «улюбленців»…

Здавалося — ​йдемо до ще одного розгрому навіть «із випередженням»! «Карпати», здається, знову «пливуть»...

По перерві м’яч після удару Сергійчука практично з 11–метрової позначки смачно «цілує» стійку воріт — ​проте рахунок на табло лишається незмінним.

Натомість події другої половини другого тайму стали для гостей таким собі холодним душем. Влучні постріли Мар’яна Шведа (поміж ніг Олександрові Бандурі) та Леоніда Акулініна (головою у  вільний кут воріт) роблять рахунок на табло нічийним — ​2:2. А на післяматчевій прес–конференції головний тренер «Карпат» Олег Бойчишин навіть переконував усіх, що його підопічні заслужили на перемогу.

Дивимось, як це було – 

 

 За воротами

Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:

«Цікава була гра, напевно вона сподобалася вболівальникам, адже було забито багато голів. Результат розчарував. За рахунку ​2:0 могли доводити гру до розгрому, але не забили кілька моментів, а потім ще й припустилися двох дитячих помилок… На жаль, нам не вистачає футболістів, які б могли вийти і допомогти. У нас коротка лава запасних і слава Богу, що ми закінчили цей рік. Сподіваюся, що комплектація буде, і буде серйозна. З кимось ми будемо підписувати контракти, а декому подякуємо, і вони поїдуть в інші команди. У мене є список, із ким ми будемо прощатися, але перед цим треба підписати нових гравців. Це не так легко. Ми ведемо перемовини, і якщо усі ті, хто дав попередню згоду, прийдуть до нас, це буде хороше підсилення, щоб виконати поставлене завдання».

Натомість найскандальнішим матчем туру став поєдинок у Запоріжжі між «Зорею» та «Шахтарем».

Рахунок на 55–й хвилині відкрив Іван Петряк. До честі гравця, забивши у ворота впродовж багатьох років рідної для себе «Зорі», він не лише не став святкувати — ​а й навіть розплакався. А вже на 79–й хвилині Петряк побачив перед собою від Сергія Бойка другу жовту за симуляцію! Гравців «Шахтаря» в Україні, будьмо відвертими, «не прийнято» вилучати з поля навіть якщо для того є залізобетонні підстави — ​а тут не зовсім однозначна друга жовта! Тож емоції почали закипати…

На 86–й Бойко показує другу жовту Фреду — ​«Шахтар» залишається вдев’ятьох!

Якби не втручання мужнього і грізного на вигляд майора поліції та ще кількох людей у формі — ​арбітра просто побили б!

А на 89–й хвилині Богдан Бутко грає руками у власному штрафному — ​суддя ставить пенальті. До арбітра відразу кидається Ярослав Ракіцький. Що він казав, глядачі добре чути не могли — ​але його абсолютно дикий вигляд, люту міміку й щедрі бризки слини бачили всі! Бойко показує Ракіцькому першу «жовту», а за секунду — ​відразу «червону»!

Бразилець Сілас із точки не хибить — ​1:1!

А на четвертій доданій 11 гравців «Зорі» таки дотискають вісьмох «гірників» — ​той таки Богдан Бутко фактично заносить м’яч у власні ворота!

Три вилучення для команди всесильного олігарха Рината Ахметова! Такого історія українського футболу ще не бачила!!! Після фінального свистка уся лава запасних включно з тренерським штабом «Шахтаря» кинулася до Сергія Бойка! Якби не втручання мужнього і грізного на вигляд майора поліції та ще кількох людей у формі — ​арбітра просто побили б!

Пізніше практично на офіційному рівні клуб із Донецька погрожував судді… фізичною розправою та запроторенням до психіатричної лікарні!!! За те, що просто робив свою роботу в ситуаціях, коли Петряк симулював, Фред бив суперника по ногах, Бутко відверто грав руками, а Ракіцький вкотре підтвердив, що він таки Ракіцький…

Дивимось огляд матчу – 

А «Зоря» — ​молодчинка!!! На відміну від того ж таки ФК «Маріуполь», луганці тепер (минуле згадувати не будемо) викладаються на «всі сто» і в поєдинках з «Динамо» (згадаймо жовтневі 4:4 з киянами у тому ж таки Запоріжжі!), і в поєдинках з «Шахтарем». А матчі за участю підопічних Юрія Вернидуба нині є справжньою окрасою УПЛ!

Усі результати 19–го туру: «Верес» — ​«Карпати» — ​2:2; ФК «Маріуполь» — ​«Сталь» — ​4:2; «Чорноморець» — ​«Зірка» — ​3:3; «Олімпік» — ​«Ворскла» — ​1:4; ФК «Олександрія» — ​«Динамо» — ​0:0; «Зоря» — ​«Шахтар» — ​2:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ
М Команда І В Н П М О
1 «Шахтар» 19 13 3 3 38 - 18 42
2 «Динамо» 18 11 6 1 37 - 12 39
3 «Ворскла» 19 9 4 6 25 - 18 31
4 «Зоря» 19 6 9 4 31 - 25 27
5 «Верес» 19 5 11 3 22 - 15 26
6 «Олімпік» 19 6 8 5 22 - 23 26
7 «Маріуполь» 18 6 5 7 23 - 26 23
8 «Олександрія» 19 3 10 6 18 - 21 19
9 «Зірка» 19 4 6 9 13 - 23 18
10 «Чорноморець» 19 3 8 8 15 - 29 17
11 «Карпати» 19 2 10 7 12 - 30 16
12 «Сталь» 19 2 6 11 13 - 29 12

Гонку бомбардирів очолює Факундо Феррейра («Шахтар») — ​13 голів (1 — ​з пенальті). 

 

Telegram Channel