Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нострадамус пророкував Україні велике майбутнє?

Волинь-нова

Нострадамус пророкував Україні велике майбутнє?

14 грудня 1503 року народився Мішель де Нотрдам, французький астролог, відомий своїми передбаченнями, лейб–медик короля Карла ІХ, винахідник засобу для боротьби з чумою, алхімік

Він писав свої «Центурії» чотирма мовами: старофранцузькою, латинською, італійською та грецькою. Його катрени (чотиривірші) не прив’язані до хронології, тому для нас ще туманніші, ніж для сучасників провидця. Проте вважають, що Мішель де Нотрдам передбачив багато подій майбутнього.

«Дитина, яка народиться у Західній Європі, захопить багатьох своїми промовами, а його слава дійде до східних земель. Злі голодні звірі перейдуть ріки і більша частина світу буде битися проти Хістера». Вважають, що Нострадамус цим катреном описав Гітлера.

«Небесна стріла протягне крило смерті. Горде місто буде вражене каменем, який кинуть з дерева. Чутки про щось страхітливе, створене людиною, приведуть до винищення». Цей катрен нібито описує ядерне бомбардування японських міст Хіросіма та Нагасакі.

А ще він передбачив теракт

11 вересня 2001 року. Щонайменше дві згадки у «Центуріях» стосуються й України. «Закон Мора поступово згасне, потім другий прийде, більш спокусливий. Борисфен першим встановить свої­­ми талантами та мовою цей привабливий закон». Борисфен — давньогрецька назва Дніпра. «Закон Мора» часто трактують як комуністичну ідеологію.

У «Посланні Генріху II» Нострадамус написав так: «… потім підуть надзвичайні зміни, зміна царювання, великі землетруси, розмноження нового Вавилона, злощасний нащадок розростеться після першої спокутної жертви, і буде це тривати лише сімдесят три роки і сім місяців, а потім пустить пагони та, яка так довго була безплідною, починаючи з п’ятдесятого градуса, і яка оновить усю християнську церкву».

Під новим Вавилоном розуміють СРСР, який проіснував 73 роки і 7 місяців (від розгону більшовиками російських Установчих Зборів у січні 1918–го до серпневого путчу 1991 року). Дослідники звертають увагу, що 50–й градус північної широти проходить через Харків, нижче Києва та вище Львова, а отже, йдеться про Україну, яка «оновить усю християнську церкву».

Утім, чи правильно це, достеменно невідомо, адже нині написано близько 10 тисяч книжок, і в кожній ав­тори по–своєму тлумачать передбачення Нострадамуса.

Тарас ГРИЦЮК.

Telegram Channel