Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
І заблищить люстерко в домі

Волинь-нова

І заблищить люстерко в домі

Пам’ятаєте казку про Попелюшку? Пропонуємо її пригадати, щоб не так сумно було наводити лад в оселі перед святом. Винагорода обов’язково буде! Кожна жінка мріє мати вигляд як у принцеси, тож, збираючись у гості, не раз загляне у дзеркало. А щоб відображення вас не засмутило, даємо кілька порад, як і чим помити люстра, аби на них не залишилося розводів

Цей процес передбачає три етапи:

1. Почистити забруднення будь–яким магазинним або домашнім миючим засобом. При цьому слід використовувати м’яку тканину, щоб не зосталося подряпин.

2. Забрати з дзеркала залишки миючого, якщо воно занадто піниться, допоможуть паперові рушники або серветка з мікрофібри і звичайна чиста вода.

3. Витерти скляну поверхню насухо такою ж серветкою з мікрофібри або газетою. Не рекомендується застосовувати паперові рушники, оскільки від них залишаються дрібні волокна.

Якщо магазинного засобу не виявиться під рукою або побоюєтеся, що він завдасть шкоди здоров’ю, то скористайтеся поданими нижче підказками. Почистити дзеркало від забруднень без розводів можна різними способами, іноді не витрачаючи ні копійки.

Нашатирний спирт. Саме нашатир здатний надати склу та дзеркалу сяйво і блиск. Досить 1 ложки спирту на склянку кип’яченої води. Розчин влити у пляшечку з розпилювачем і використовувати як аналогічний засіб для чищення з магазину. Насухо витирати газетою.

Сіль із зеленим чаєм. Заварку зеленого чаю (дуже міцну) потрібно змішати з чайною ложкою солі. Наносити краще на дзеркало капроновою тканиною на всю поверхню. Потім витерти насухо.

Картопля. Поверхню почистити зрізом сирої бульби та вимити кип’яченою водою. Витерти насухо.

Синька. Ідеальна для блиску скляних поверхонь. Підходить тільки для нового, ще не забрудненого люстра. Після протирання синькою, розведеною у воді, воно заблищить.

Молоко. Щоб дзеркало засяяло, можна почистити його ганчіркою, змоченою в молоці.

Спирт. Бризки від лаку для волосся допоможе змити спирт (або спиртовмісні засоби). Нанести його на люстро ватним тампоном або серветкою, а потім протерти сухою тканиною.

Цибуля. Використовується не стільки для чищення дзеркала, скільки для відлякування мух, які залишають на ньому чорні крапки. Зрізом цибулини натерти поверхню, а хвилин через 5–7 витерти серветкою.

Оцет. Розчин оцту допоможе видалити вапняний наліт на дзеркалі у ванній кімнаті після висихання водяних бризок. Пропорції води і оцту — ​1:1.

Telegram Channel