Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Як мені не вистачає твоїх шампанських очей…»

Волинь-нова

«Як мені не вистачає твоїх шампанських очей…»

Після 8-го туру конкурсу ми переконалися: наші читачі люблять і гарні напої, і, що найважливіше, — слухати якісну українську музику, якою були і є пісні Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Тому заслужено записують собі в актив набраний бал. А це значить, що у протистоянні «Читачі» — «Газетярі» рахунок став 5:3 на користь наших відданих друзів

Для тих, хто вперше дізнався про наш конкурс, насамперед нагадаємо

Запитання №8:

«Ой, очі, очі дівочі…» —  співають українці. «Шерше ля фам» — ?приказують французи. Тобто «Шукайте жінку!» Він знайшов її і назвав по-особливому те, в чому «потонув»… Прекрасно назвав! Навіть оспівав. Вам точно це подобається…

Справді, від предмета, який захований у нашому гарбузі, переважно «балдіють» і українські панянки, і французькі мадами. Особливо другі, бо, скажімо, наші бабусі, точніше прабабусі, про нього могли лише чути чи прочитати в книжках. Їхні доньки вже знали його назву. Насправді неважко було запам’ятати, бо вибір у Радянському Союзі був невеликий. Та й належав його винахід не нам.

Хоча він додає панянкам настрою. Кокетства. І фантастичних мрій. Мовляв, кожна дівчина (і пані) мріє, щоб його було стільки, аби… І обов’язково там мають бути пелюстки троянд.

Не знаємо, як щодо пелюсток троянд, але сам цей предмет, якщо невміло його використати і забагато — про що мріють і обманюють одна одну жінки — небезпечний. І навіть не через те, що асоціюється з пострілами. Насамперед він сам може бути отруйним. Тому всі їхні запевнення, що під час побачення це виглядало так романтично і його було стільки… — обман. Ну, було його, але зовсім трішечки.

Тому, як правило, ним стріляють чоловіки. І після вдалих пострілів жінки переважно падають наповал. Жартуємо, звісно, хоча, зазвичай, залишаються любити до кінця своїх днів.

Але чоловіки, які майстерно володіють цим мистецтвом і мають гроші на нього, як правило, до нього ставляться байдуже. Ну, майже. Був один всесвітньо відомий, що в’їжджав на Єлисейські поля із цим предметом у руках… Стоп-стоп. У ті миті він тріумфував, але через кілька років його звитягу анулювали, бо користувався забороненим прийомом. І це не Наполеон чи Іван Богун.

Що за предмет заховано в гарбузі? Заспівайте фрагмент цієї пісні.

Приймати ванну з шампанського, про що мріють майже всі жінки, — не можна!

Частина відповідей на це запитання була із цитуванням пісні: «Очі, бризкає шампанське в море. Я напився — відпливаю…»… Так не вистачає українській естраді зараз Кузьми. Не вистачає його Україні! Якщо ви раптом не чули цієї пісні, яку присвятив своїй дружині Андрій Кузьменко, натисніть в Youtube слова «Концерт пам’яті Кузьми» — не пошкодуєте. Там буде все, що ми називаємо словами Любов, Дружба, Людське тепло… Подивіться цей концерт разом із родиною. Так, не обійдеться без сліз. Бо ми ж – люди…

А серед тих, хто відгадав, що в гарбузі ми заховали шампанське, по 100 гривень, згідно із нашим жеребкуванням, котре провів паралімпійський чемпіон Афін-2004 з футболу, а зараз заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Андрій Розтока, отримають Катерина Мартинюк із села Карасин Камінь-Каширського району і Оксана Томашук із Видраниці Ратнівського району. А 150 гривень — за найрозгорнутішу відповідь — ми вручимо одинадцятикласнику із села Лаврів Луцького району Назарові Михайлюку, який розгадав це завдання, як і майже всі з 8 турів «Гарбуза із секретом» разом зі своїм татом Василем Аркадійовичем (переможців просимо надіслати в редакцію копію першої і другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду).

Що ж, щасливчиків, кому випали грошові призи, назвали, тому час оголошувати

Запитання № 10:

Знаменитий Станіславський, той, кого називають одним із титанів театрального мистецтва, радив цей предмет, щоб відчути усі принади життя. А як сказати по-простому — не по-театральному — про нього? Ну, хоча б так: і сам не гам — і другому не дам. Тобто, не поділюся. Ні з тещею, ні з коханою, ні з дитиною. І вам не раджу. І лікарі від цього застерігають… Хоча цей предмет має бути у кожному домі. Але, на жаль, не є. Або не всі ним користуються — і від цього дехто потирає руки, адже матиме додаткові гроші (ті ж таки лікарі)…

Раніше для цього предмета підсовували свиню. От як було: сиджу, курю бамбук (якщо я китаєць). Точніше, взагалі-то не курю (бо шкідливо). Але тримаю в руці бамбук, хоча його можна замінити, скажімо, на гілочку дуба (так було в Київській Русі) або на якусь кістку (нею теж послуговувалися китайці, а потім перші промислово – американці). І краще, щоб мені «підсунули» кабана, а не свиню… Але десь 80 років тому проблема у «п’ятачках» відпала. І сьогодні американці вважають цей предмет крутішим за будь-який мобільник – воно й не дивно, адже є до кольору до вибору: навіть електричний або на батарейках, і випустили вже й одноразовий (не всі знають, що термін його використання за прямим призначенням обмежений)… Хоча інформація про те, з чого виготовлявся цей предмет ще якесь століття тому, у сучасників може викликати не дуже приємні відчуття.

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 січня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука»).

Увага: з одного номера можна відправити лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні у розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну [email protected] найяскравіше опи­ше, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

А ми – на морі... :)
А ми – на морі... :)

Цікаві факти

А скільки бульбашок в одній пляшці?

= Батьком шампанського вважається французький чернець П’єр Періньйон. Саме він 4 серпня 1693 року представив у своєму абатстві Овільє (провінція Шампань) цей напій. Тоді стриманий та богобоязливий монах не міг навіть уявити, що саме це ігристе вино стане символом романтики та кохання.

= А також тріумфу — он всесвітньо відомий велосипедист Ленс Армстронг феєрично в’їжджав на останній етап найпопулярнішої велогонки «Тур де Франс», котра фінішувала на Єлисейських полях, із келихом шампанського. Лише пізніше всі дізналися, що американець перемагав завдяки допінгу. Не від ігристого вина…

= Чим дрібніші бульбашки в шампанському, тим воно якісніше і смачніше. В одній пляшці за визначенням їх має бути до 49 мільйонів! Шампанське може грати в келиху більше 10 годин. Бульбашки направляються вгору до центру келиха. Потім вони розходяться, утворюючи перлове намисто.

= А ось приймати ванну з шампанського, про що мріють майже всі жінки, — не можна! І причина не у вартості такої процедури, а в небезпечності. Справа в тому, що організм людини вбирає алкоголь через шкіру миттєво, і тому настає алкогольна інтоксикація, через що можна померти. Тому, щоб було красиво і романтично, долийте у воду невелику кількість ігристого вина. І не забудьте про пелюстки троянд...

Telegram Channel