Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
 Виїхав за кордон, бо... кинули гранату

Хто захотів налякати Олега Каштана?

Волинь-нова

Виїхав за кордон, бо... кинули гранату

Рівненського бізнесмена Олега Каштана минулого тижня не врятувала від вибуху ні охорона на подвір’ї, ні тісні стосунки з міським головою Рівного. Пан Каштан, відомий як спонсор Володимира Хомка на виборах, далеко не перший і точно не останній, кому за останні кілька років палили майно чи кидали гранати. РГД‑5, яку «невідомі» пожбурили у сторону його будинку, значної шкоди не наробила. Але «меседж», схоже, пан Каштан отримав — ​наступного дня після вибуху він уже був за кордоном

Гранату кинули близько третьої ночі 22 січня на подвір’я будинку № 5, що на вулиці Бориса Степанишина (між вулицями Костромською та Буковинською), де родина Каштанів живе уже близько десяти років. Від вибуху постраждав фасад та вікно триповерхового будинку бізнесмена, а також газон. Під час вибуху родина була вдома, а надворі, як розповідають у поліції, знаходилися охоронці.

Поліція відкрила кримінальне провадження за «фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї». За словами начальника Рівненського відділу поліції Василя Зелінського, правоохоронці шукають злочинців, а заодно розглядають кілька мотивів нападу. Серед них — ​боротьба на будівельному ринку обласного центру.

Олег Каштан називає себе рівненським «девелопером». Він відстоює будівництво у Рівному багатоповерхівок, зокрема цілого житлового масиву «Басів Схил». Проте чим менше на будівельному ринку Рівного стає вільної землі, тим жорсткіше конкурують забудовники.

Чим менше на будівельному ринку Рівного стає вільної землі, тим жорсткіше конкурують забудовники.

Донедавна Олег Каштан намагався уникати публічності та безпосередньої участі у політиці. Попри статки та вплив, свою кандидатуру на жодні вибори не виставляв, а власні інтереси захищав, вкладаючи кошти у виборчі кампанії інших. Як-от Володимира Хомка. Тому жодних претензій до будівельних об’єктів пана Каштана у Рівному не виникало. Проте останнім часом його все частіше можна побачити на різноманітних публічних заходах, де, зокрема, обговорюють стратегію розвитку міста. Активність Олега Каштана спровокувала розмови, що він на наступні вибори або сам буде балотуватися, або шукає політичну силу, яку підтримуватиме.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel