Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Стихія змусила: комунальник і депутат цілу ніч не спали

Волинь-нова

Стихія змусила: комунальник і депутат цілу ніч не спали

Начальник рівненського комунального шляхово-експлуатаційного управління та депутат міськради під час хуртовини здивували своєю незвичною поведінкою. Віктор Климук, якого завжди активно критикували за неналежно розчищені дороги у Рівному, сам сів за кермо снігоочисної техніки. А депутат міськради Назарій Поліщук цілу ніч добровільно чергував із комунальниками

Чи з допомогою панів Климука і Поліщука, чи без їхньої, але комунальники у Рівному цього разу спрацювали краще, аніж зазвичай.

Попросив рівнян у «Facebook», як досить зручному майданчику для збору інформації, писати коментарі, зазначаючи адреси місць, де впали дерева.

— На жаль, при такій низькій температурі, як була на початку тижня, не спрацьовують реагенти, які використовуємо для посипання доріг, — ​зазначає Віктор Климук. — ​А сипимо технічну сіль — ​це єдине, на що вистачає виділених коштів. Бішофіт та магній хлорид можуть діяти при мінус ​25 градусів, але вони у разів десять дорожчі, тому навряд чи нам передбачать на них гроші. З технікою, натомість, цього року проблем не було. Є питання і з працівниками, але не з водіями, а з механізаторами. У нас середня зарплата для них — ​5 тисяч гривень, а в Польщі платять у чотири рази більше. Вночі самому довелося сісти за кермо, бо водій, який живе у приміській зоні, захворів і знайти йому заміну не було як. До 9-ї ранку неділі чистив дороги у місті, а потім до 22-ї працював як начальник ШЕУ.

Тендер, як зловтішалися у соціальних мережах, мабуть, і змусив пана Климука активніше проявити себе під час боротьби зі снігом. Цього року на торги заявилися два приватники, окрім звичного «конкурента» ШЕУ — ​облавтодору. Якщо ШЕУ (вперше у своїй історії) не отримає фінансування з бюджету (а це понад 62 мільйонів), комунальному підприємству доведеться шукати заробітки деінде, що загрожуватиме для нього фактично банкрутством. У міській раді, звісно, дбають про своє комунальне підприємство, як можуть: усіх учасників, окрім ШЕУ, до аукціону на «Prozorro» не допустили. Щоправда, на вимогу Антимонопольного комітету, до якого почали скаржитися учасники, відбувається перекваліфікація закупівлі.

Щодо депутата Назарія Поліщука, то він запевняє, що провів ніч на засніжених вулицях Рівного разом із комунальниками з власної безкорисливої ініціативи. Бо є головою постійної комісії з питань міського господарства.

  • Вирішив проконтролювати, як працюють комунальники, щоб не було колапсу знову, — ​коментує пан Поліщук. — ​Окрім того, допомагав з деревами, які повалила негода. Загалом у місті таких — ​близько 300. На міську лінію 15–53 з мобільного неможливо додзвонитися, хоча більшість людей уже давно не користуються стаціонарними телефонами. Тож я попросив рівнян у «Facebook», як досить зручному майданчику для збору інформації, писати коментарі, зазначаючи адреси місць, де впали дерева. Загалом подав комунальникам базу з близько 150 локаціями.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel