Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У 2018 році в Україні  швидше будуть дочасні вибори,  ніж повернеться Донбас

Волинь-нова

У 2018 році в Україні швидше будуть дочасні вибори, ніж повернеться Донбас

Такий прогноз оприлюднила… Національна розвідка США

Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатись Росія, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва. Про це йдеться у доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США».

У документі перелічуються чинники, які заважають економічному відродженню країни і можуть потенційно призвести до змін у її зовнішній політиці. «Незадоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється, та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських і законодавчих виборів у 2019 році можуть призвести до дочасних виборів, — наголошується у доповіді. — Лідери опозиції спробують скорис­татись цією ситуацією, щоб послабити позиції Президента Петра Порошенка та правлячої коаліції напередодні виборів 2019 року».

Від себе можемо додати, що за таким сценарієм політичне життя в Україні розвивається останніх 25 років. Але якщо Порошенка не посунули з крісла у попередні роки, то навряд чи це вдасться за рік до виборів. Хіба що він сам дасть якийсь несподіваний привід.

Лідери опозиції спробують скористатись незадоволенням населення, щоб послабити позиції Президента Петра Порошенка та правлячої коаліції напередодні виборів 2019 року.

Американська розвідка також прогнозує, що конфлікт на Сході України триватиме у нинішньому вигляді, та вважає наступ будь–якої зі сторін малоймовірним. Щодо дій Кремля, то він, звісна річ, собі зраджувати не збирається: «Росія продовжуватиме свою військову, політичну та економічну кампанію дестабілізації України, щоб придушити і, де можливо, розвернути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію до ЄС та посилення зв’язків із НАТО», — підкреслюється в доповіді.

Словом, тільки дурень або зрадник може вірити «імперії зла» і закликати «перегортати минулі сторінки». На щастя, розвідники з–за океану вважають, що такі наївні люди у керівництві України якщо і є, то ніяк себе не виявляють: «Київ буде продовжувати чинити спротив будь–яким поступкам, яких вимагає Москва», — йдеться у доповіді. Водночас американці впевнені, що відновлення територіальної цілісності нам не світить: «Україна майже точно не відновить у 2018 році контроль за ділянками Східної України, які нині підконтрольні Росії», — доповідає головний розвідник США.

І насамкінець ще одна небезпека, якою терористична Росія б’є і буде бити не тільки Україну, а й інші держави — кібератаки. Вони обов’язково будуть, тому, хто ще не подбав про свій кіберзахист, саме час це зробити, радить Національна розвідка США.

Василь КІТ.

Telegram Channel