Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

Близько 2 тисяч гектарів території Волині затоплено. Дощ і мокрий сніг спричинили підняття рівня води. У Любешівському районі підтопленими лишаються 1 тисяча гектарів сільсько-господарських угідь, в Ратнівському – 835 га, у Ковельському – 9 га. У Рожищенському талими дощовими водами затопило 4 житлові садиби і присадибні ділянки. У Шацькому, Камінь-Каширському районах та в Луцьку — заплави річок.

 

Лише три новозбудовані луцькі дитсадки — № 40, 41, 25 — та одна школа —№26 — обладнані пожежною сигналізацією. У решті закладів її немає. За словами керівника управління освіти Луцькради Зіновії Лещенко, аби встановити пожежну сигналізацію, необхідно від 50 до 300 тисяч гривень, проте на її обслуговування також потрібні кошти – 900 тисяч на рік. «Це те саме, що збудувати нову школу», – підрахувала чиновниця.

 

Майже 400 мільйонів гривень боргують за «комуналку» волиняни, з них 302,5 мільйона – за постачання природного газу. У січні–лютому 2018-го краяни сплатили за житлово-комунальні послуги, враховуючи погашення боргів попередніх років, 277 мільйонів гривень.

 

7 тисяч гектарів лісів може втратити Волинь через зараження короїдом. В управлінні лісового і мисливського господарства зазначають: площа вражених ділянок зросла із 6000 до 7 500 гектарів. Зокрема, у «період тиші», коли зупинили всі санітарні заходи, область може втратити близько 70 мільйонів гривень.

 

У 1,5 раза більше заробив ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, ніж його колега з Луцького національного технічного університету. Зокрема, Ігор Коцан задекларував 458 914 гривень зарплати за 2017 рік (в середньому 38,2 тисячі за місяць), а Петро Савчук – 309 880 гривень (25,8 тисячі щомісяця).

 

Донька загиблого танкіста з Турійщини Івана Ващені Христина записала у Рівному свою першу пісню під назвою «Безнадійно закохана». Такий подарунок зробили дівчині волонтери і близькі люди до дня народження, який вона святкувала 26 березня. Христина зізнається, що це була її мрія, але навіть не могла собі уявити, що вона буде здійсненою. Слова твору волинянці передала співачка Христина Панасюк. Пісню записали за 2 години, а в майбутньому мають намір також зняти до неї відео.

Telegram Channel