Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

Кожен восьмий мешканець Миколаївської сільської ради Млинівського району – на закордонних заробітках. Секретар сільради Неоніла Федорук навела цікаву і водночас шокуючу статистику: із 940 жителів Миколаївки, Підбрусеня, Гнатівки, Яблунівки і села Буди щосезону у заробітчанські мандри вирушають 120 громадян.

 

Рівне відвідала Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Її візит пов’язаний із початком «Французької весни». Гостя обговорила з очільником області Олексієм Муляренком економічні питання, зокрема залучення коштів у розширення виробництва і навіть будівництво соціального житла. Франція свого часу інвестувала у найбільший щебеневий кар’єр у Клесові, а ще — у відоме велике виробництво скляної тари «Консюмерс-Скло-Зоря» у Рівненському районі.

 

Жінку з Млинівщини, яка з 2009 року не платила аліментів, змусять виконувати суспільно-корисні роботи. За цей час вона заборгувала 34 тисячі гривень на утримання двох своїх дітей, які живуть із батьком. В управлінні юстиції кажуть: мати навіть не може назвати днів їхнього народження. У жінки немає майна, за кордон вона не їздить, ніде не працює. Оплата за роботу буде спрямована на погашення боргу перед родиною.

 

«Українська сім’я — мама, тато і я», «Через сім’ю нас усе більше і більше» — з такими гаслами вулицями Дубна пройшла хода проти гомосексуальних шлюбів. Серед учасників заходу було чимало молоді. Декілька десятків активістів таким чином хотіли показати свою підтримку сімейним цінностям та висловити незадоволення пропагандою одностатевих стосунків.

 

Усю ніч правоохоронці у Володимирці шукали 11-річного хлопчика, а він ховався у землянці в лісовому масиві та гуляв райцентром. Того дня родина допомагала бабусі по господарству. Через деякий час діти пішли додому, але підліток додому не дійшов. До півночі батьки шукали його самостійно, а потім звернулися до поліції. Копи виявили хлопчика у парковій зоні селища. Батькам загрожує адміністративна відповідальність за невиконання обов`язків щодо виховання дітей. n

Telegram Channel