Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пасхальне послання Високопресвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького, всечесним пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української православної церкви у Рівненській єпархії

Волинь-нова

Пасхальне послання Високопресвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького, всечесним пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української православної церкви у Рівненській єпархії

Христос воскрес! Всечесні отці, дорогі брати і сестри!

Усіх Вас щиро вітаю з найбільшим християнським святом — світлим Христовим воскресінням Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа.

Воскресіння Христове подарувало усім нам нову радість і нове життя з Богом. Той, Хто не мав гріха, був обезчещений і зганьблений людьми й помер на хресті, щоб звільнити рід людський від гріха, прокляття і смерті. Тому Христос для всіх нас, хто вірить у Нього як Сина Божого, стає, за словами апостола Павла, «Начальником життя», «Новим Адамом», Який приводить до життя вічного. «Як у Адамі всі помирають, так у Христі всі оживуть» (1 Кор. 15.22).

До цієї пасхальної радості і торжества ми з Вами, брати і сестри, пройшли через дні святої Чотиридесятниці, де в подвигах посту і молитви розпиналися разом із Христом, щоб через Його воскресіння мати життя вічне.

Христос воістину воскрес із мертвих, а це означає, що Він є Син Божий, істинний наш Бог і Спаситель. Значить, нам потрібно у Нього вірувати, покласти на Нього всі надії й любити Його всім серцем. Христос Воскрес і Своєю смертю смерть подолав, відкриваючи нам дорогу до життя вічного. Воскреслий Христос повернув нам усе те, що ми втратили через гріхопадіння наших праотців Адама і Єви, зруйнував стіну між Богом і людиною, відкрив нам ворота Раю і подарував нам можливість знову називати себе дітьми Божими. Христос проявив до людини, яка впала в гріх, Свою жертовну любов. Він став Жертвою, став Тим Ангнцем Божим, Який взяв гріхи всього людства на Свої рамена. Любов Божа спонукає нас проявляти любов до ближніх Своїх, щоб у такий неспокійний час зберігати між нами «єдність духу в союзі миру» (Єф. 4.3), щоб ніякі життєві негаразди не змогли похитнути церковної єдності і нашої вірності Святій Матері-церкві.

У ці пасхальні дні висловлюю глибоку вдячність нашому духовенству і всім віруючим за постійні щирі молитви й посильну допомогу, де це було можливим зберегти мир і єдність нашої держави й нашого народу, протистояти злу, щоб припинити братовбивчу війну на Сході України.

Воскреслий Господь закликає усіх нам, дорогі брати і сестри, до любові й взаємного прощення. Від цього багато в чому залежить благополуччя нашого майбутнього. Пам’ятаймо, що ми відповідаємо один за одного, за оточуючий нас світ, який дедалі більше втрачає сліди Божественної присутності. Зло примножується і панує в світі. Ми від цього всі страждаємо і сумуємо. Тому в ці пасхальні дні я щиро прошу Вас звернути свою увагу на одиноких, старих і немічних, дітей-сиріт, бездомних, хворих та інвалідів і чим зможемо, допоможімо їм, щоб, розбудовуючи свою рідну державу — Україну, ми не втратили своєї людської щирості, поваги один до одного, співчуття та милосердя.

Дорогі брати і сестри! У ці радісні дні будемо молитися воскреслому Христу, щоб Він воскресив наші душі, очистив нас від гріхів, наповнив наші серця Своєю благодаттю, щоб нам достойно провести ці пасхальні дні, сповнені духовного торжества і надії.

Несімо радість Христового Воскресіння всім — і далеким, і близьким. Вітаймо один одного великодніми словами «Христос воскресе!» Обіймімо один одного і тих, хто ненавидить нас, простімо ради Воскресіння Христового.

Благодать воскреслого Господа нашого Іісуса Христа нехай буде з усіма Вами у всі дні до кінця віку. Амінь.

Воістину воскрес Христос!

Telegram Channel