Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пасхальне послання голови Волинського об'єднання Української церкви християн віри євангельської єпископа Михайла Близнюка

Волинь-нова

Пасхальне послання голови Волинського об'єднання Української церкви християн віри євангельської єпископа Михайла Близнюка

З цією завжди урочистою та підбадьорюючою подією хочу вітати вас, шановні волиняни, дорогі брати та сестри в Господі. В ці весняні дні по-особливому ми можемо, спостерігаючи навколо, бачити, яку велику силу має життя — після зимової сплячки оживає природа, чути спів птахів, творіння від Творця отримало життєдайну силу і знову обновляється. Для нас, людей, Бог дає ще один урок: прийде час і при голосі архангела та Божій сурмі оживуть всі померлі, про що ми дізнаємось зі сторінок Святого Письма.

Воскресіння Христа остаточно довершило боротьбу між життям і смертю, яка проходила від часів гріхопадіння перших створених Богом людей і закінчилась перемогою Христа. «Де, смерте, твоя перемога? Де твоє, смерте, жало? А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав». 1Кор.15:55,57. Біблія поділяє людей по відношенню до Бога на дві категорії — живі та померлі, залежно від їхніх відносин із Богом. Із дня гріхопадіння перших людей у саду Едему над людством свою владу розповсюдила сила смерті, у нерозкаяних гріхах люди все далі та далі віддалялись від життя з Богом, викликаючи на себе Його справедливий суд. Померла духовно для богобоязливого та святого життя людина ніякої надії на особисте спасіння від гріха не могла мати, і допомогти чимось собі була не спроможна. Люблячий Бог вирішення цієї проблеми передбачив тільки через Свого Сина Ісуса Христа, який, залишаючись святим та праведним, міг взяти на Себе кару за гріхи всього світу і прийняти смерть, щоб звершилось Боже правосуддя та зробити оправданими осуджених.

Через Христову смерть для людей знову відкрився доступ до Бога як до люблячого Отця, адже, приймаючи в своє серце Ісуса, ми знову маємо можливість ожити для Бога, навернутись до Нього та отримати дар — вічне життя в Ісусі Христі. Смерть Христа не носила ще закінченого етапу спасіння для людей. Тільки після свого воскресіння Христос отримав повну владу над смертю. Ось як про це написав святий апостол Павло: «І вас, що мертві були через ваші провини й гріхи, в яких ви колись проживали за звичаєм віку цього, за волею князя, що панує в повітрі, духа, що працює тепер у неслухняних, між якими й усі ми проживали колись у пожадливостях нашого тіла, як чинили волю тіла й думок, і від природи були дітьми гніву, як й інші, Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасенні ви благодаттю, і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі, щоб у наступних віках показати безмірне багатство благодаті Своєї в добрості до нас у Христі Ісусі. Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився». Еф.2:1-8.

Живі для Бога люди — це ті, хто особисто пережив духовне народження після щирого каяття та сприйняття євангельської науки як основи для свого життя, їх наповнює Святий Дух, даючи силу надіятись, вірити та любити в цей непевний та тривожний час. Святкуючи це велике християнське свято, подумаймо кожен і про свій духовний стан, чи є ми воскреслі та живі для Бога. Якщо так, цінуймо це, якщо ні — просімо у Бога Його спасаючої благодаті, яка може кожному із нас дати впевненість в нашому спасінні. Закликаю всіх вас і в ці святкові дні посилювати свої молитви за мир та благополуччя в нашій країні, молімось за воїнів, які це свято проводять далеко від своїх сімей — щоб Божа охорона була над кожним із них, молімося за тих, хто отримав поранення, — щоб Бог дав їм видужання, молімось за сім'ї, які переживають непрості часи розлук, що принесли події на Сході України — щоб Бог їх потішив, молімось за тих, хто є при владі, щоб вони приймали виважені та правильні рішення, закликаймо Боже благословення на весь наш український народ. Нехай благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і єднання Святого Духа буде з усіма нами.

 

Telegram Channel