Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Палаючий чоловік» — найкращий знімок 2017 року

Це так нагадує наш Майдан 2013—2014.

Фото Рональдо Шемідта.

«Палаючий чоловік» — найкращий знімок 2017 року

Перемогу в одному з найпрестижніших фотоконкурсів «World Press Photo» здобув венесуелець Рональдо Шемідт за світлину людини, охопленої вогнем під час протестів у Каракасі

Престижну премію цього року вручили вже в 61-й раз.

Біль М’янми — ​наш біль…
Біль М’янми — ​наш біль…

 Світлина була знята 3 травня 2017-го під час протестів проти венесуельського президента Ніколаса Мадуро, який напередодні оголосив про плани перегляду демократичної системи країни.

Герой фото 28-річний Хосе Віктор Саласар Бальза загорівся під час зіткнень із поліцією, коли поряд з ним підірвався бензобак мотоцикла. Хлопець отримав опіки першого та другого ступенів.

Ця світлина також отримала головну премію в номінації «Точкові новини».

Рональдо Шемідт є штатним фотографом мексиканського офісу «Agence France Presse». З агенцією він співпрацює з 2004-го. Знімає спорт, соціальні конфлікти та розслідування щодо торгівлі наркотиками.

На головну премію також номінувалися світлини, на яких були зображені тіла біженців із М’янми, що не змогли дістатися на човні до Бангладеш; 14-річна дівчина з Нігерії, якій була уготована доля смертниці, але їй вдалося втекти; постраждалі пішоходи після тарану смертником натовпу на Вестмінстерському мості у Лондоні та два знімки про битву за Мосул в Північному Іраку.

У номінації «Загальні новини» перемогла світлина з тілами біженців із М’янми, котра, як ми згадували, також номінувалася на головний приз. Човен, на якому було близько 100 осіб, перекинувся за вісім кілометрів від Бангладеш. Лише 17 людей вижило. Дивитися спокійно на це фото не можна…

Джерело: http://life.pravda.com.ua/culture/2018/04/13/230273/

Лія ЛІС

Telegram Channel