Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зимовий одяг: правильно попрати і до наступного сезону сховати

Волинь-нова

Зимовий одяг: правильно попрати і до наступного сезону сховати

Хтось боїться довірити теплі речі машинці і віддає перевагу хімчистці, а інші не проти експериментувати. На жаль, частенько це закінчується плачевно, адже не кожен пуховик готовий до автоматичного прання. Тому перш ніж кинути такий одяг у барабан, варто розібратися, як це правильно робити

Виберіть найделікатніший режим. Поставте мінімальну температуру води. Допустимий для прання пуховика максимум — 30 градусів.

Використовуйте тільки рідкий миючий засіб. Чим саме прати, теж має велике значення. Багато хто радить уникати порошку, бо на темному одязі він залишає розводи, погано розчиняється і не вимивається зі щільних речей. Пуховики потрібно прати рідкими засобами спеціальних складів, щоправда, коштують вони дорого. Замість них можна використовувати дешевші рідини для виробів із вовни.

Після прання пуховик варто прополоскати ще два-три рази. Дехто радить не віджимати такий одяг, але робити це все-таки варто.

Виберіть мінімальну швидкість віджиму і режим додаткового ополіскування. Після прання пуховик варто прополоскати ще два-три рази. Дехто радить не віджимати такий одяг, але робити це все-таки варто. Так виріб висохне швидше, а наповнювач не встигне запріти. До того ж без віджиму пух може сильніше збитися грудками, розпушити які буде непросто. Швидкість краще використовувати невисоку — ​400–600 обертів.

Застебніть усі блискавки, ґудзики і кнопки. Зніміть хутро, якщо це можливо. Досвідчені люди дають слушну пораду: прати пуховик зручно з м’ячиками для великого тенісу (зазвичай лимонного кольору). Вони не дають речі пристати до стінок барабана машинки, а також наповнювачу — ​збитися всередині.

Будьте готові, що пуховик висохне не швидко. Повісьте його неподалік батареї або на сонці і періодично струшуйте, щоб розпушити.

А ось те, чого не можна робити при пранні пуховика:

* попередньо замочувати виріб;

* прати при температурі вище 40 °C;

* користуватися відбілювачем;

* сушити в розкладеному вигляді на столі;

* загортати для висихання в рушник;

* сушити виріб довше 2 діб.

Telegram Channel