Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Папа Римський  приміряв гуцульський одяг

Кресаня й кептар і Понтифіку до лиця.

Фото з «Фейсбук»-сторінки о. Валерія Сиротюка.

Папа Римський приміряв гуцульський одяг

Глава Римо–католицької церкви привітав із 25–літтям сімейного життя священика Української греко–католицької церкви отця Валерія Сиротюка та його дружину Оксану

Днями Папа Франциск запросив у «Дім Святої Марти» на ранкову Божественну літургію родини, які зустріли свої подружні ювілеї, а також душпастирів–ювілярів, котрі відзначають річниці священичих рукоположень. Серед запрошених була й українська родина. На час візиту до Рима припадав День української вишиванки (17 травня). Тому отець Валерій вирішив подарувати Святійшому гуцульський кептар та кресаню.

Я привітався з Понтифіком: «Слава Ісусу Христу», а він відповів українською: «Слава навіки Богу».

«Владика Іриней попередньо нам дізнався розміри одежі Папи, а декан Косівський отець Роман зібрав для нас кращих майстрів Гуцульщини. Результат перевершив усі сподівання. Я привітався з Понтифіком: «Слава Ісусу Христу», а він відповів українською: «Слава навіки Богу». Я представився хто і звідки. І коли Папа почув, що я одружений священик і поруч стоїть моя добродійка, то благословив нас одразу двома руками», — розповів отець. Глава церкви відразу ж одягнув подаровані кресаню і кептар і сфотографувався на згадку.

Мирослава СЛИВА.

Telegram Channel