Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

17% волинян заробляють понад 10 тисяч гривень. 10,9% мешканців області мали нарахування в межах мінімальної заробітної плати. Частка працівників із заробітком від 3,7 до 6 тисяч гривень становила 46,6%, понад 6 тисяч – 42,5%.

 

П’ятикласник Литовезької школи Микола Філь вишиває бісером карту України. Під час Фестивалю дитячої творчості, присвяченого 100-річчю позашкільної освіти, хлопчик провів майстер-клас, демонструючи, як майстерно володіє голкою та намистинками.

 

Депутати Луцької райради висловили недовіру голові райдержадміністрації Ігорю Ярмольському. Вони вважають, що такий крок допоможе стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в районі. Напруження виникло через відсутність взаємодії чиновника з обранцями.

 

Випускникам «Університету третього віку» в Любешові вручили сертифікати, які засвідчують, що вони прослухали курси лекцій, і побажали гарно відпочити на канікулах, котрі триватимуть до жовтня. У великій залі районного будинку культури «студенти» виконували українські народні пісні, гуморески, були й театралізовані дійства. Зала буквально зірвалася оваціями, коли жіночки-студентки затанцювали… реп.

 

Боратин змагається за титул села року в Україні. У серпні 2017-го команда соціального проекту «Сільський ревізор» побувала в населеному пункті та оцінила найвищими балами місцеву інфраструктуру. Підтримати громаду може кожен: потрібно проголосувати за село на сайті проекту. 393, 9 мільйона гривень виділять цьогоріч Волинській області на ремонт доріг державного та місцевого значення.

 

135 мільйонів гривень вже надійшли до бюджету, з яких 124 мільйони ще не витратили. У департаменті інфраструктури і туризму Волинської ОДА зазначили, що долю цих коштів визначать під час тендерів, процедури яких поки не завершили. l35 осіб загинуло та 253 травмувалось на дорогах області за перші 4 місяці 2018 року. У цей період на Волині трапилось 828 дорожньо-транспортних пригод, це на 16% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше людей травмувалось через перевищення безпечної швидкості та порушення правил маневрування.

Telegram Channel