Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті нашого краю одним абзацом

Артем Кавара, одинадцятикласник Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, став кращим учнем року на Волині. Хлопець посів третє місце на міжнародній олімпіаді з природничих наук у Франції. Через напружений графік у нього мало часу для відпочинку. Але від бальних танців, якими захоплюється вже 12 років, відмовитися не може. Хоча Артем намагається розвиватися у різних галузях науки, але є і улюблений предмет  ​географія цікавила його ще  дитинства.

Лариса та Петро Баки із села Рованці Луцького району, маючи п’ятьох власних дітей, всиновили ще десятьох. Створили дитячий будинок сімейного типу у 2005 році. Спочатку взяли 5 дітей, а потім  ​ще 5. Діти тут виростають, одружуються і створюють власні сім’ї.

2 мільйони гривень за пільгові перевезення вимагає у луцької влади Укрзалізниця. Облікувати саме лучан, які купують залізничні квитки, зараз нереально. Паспорт пред’являють лише для посвідчення особи, не фіксуючи реєстрації. Тож від сусіднього Рівного просять понад 3 мільйони.

Двоє волинян представлятимуть Україну на Іграх Нескорених, що пройдуть восени в Сіднеї, Майя Москвич, яка на фінальному всеукраїнському етапі здобула перше місце у стрільбі із лука, та плавець Богдан Оксентюк.

Сприяти запобіганню екологічної катастрофи в обласному центрі та навколишніх населених пунктах просить у петиції на сайті Президента України Володимир Омельчук. «Уже п’ять років екологічна ситуація в Луцьку та населених пунктах,  розташованих поряд, є катастрофічною  ​цілодобовий нестерпний сморід чути і вдень, і вночі, неодноразово у річці Стир, яка протікає через місто, спливала мертва риба. Керівники міста, області, «Луцькводоканалу» та екологічної інспекції ігнорують та замовчують проблему, притому якщо три чотири роки тому сморід відчувався лише влітку та в нічний час, то сьогодні він став цілодобовим», ​йдеться у зверненні.

На Волині побачили смерч — ​його зняла на відео Дарія Поддубецька. «Я особисто боюся вихрів. А сьогодні їх довелося побачити кілька… І це все на Волині! Приблизно за 35 кілометрів від Володимира–Волинського в сторону Павлівки!!! Так, так, там гуляють такі монстри», ​написала жінка у соцмережі.

У селищі Любешів відновили рекреаційний пункт «Алея кохання» поблизу стадіону «Колос». Зокрема, було відремонтовано бесідку, пірс, лавочки, місце для переодягання, пофарбовано інформаційні знаки.

В Іваничах автомобіль протаранив обмежувачі руху. Як виявилося, за кермом був священнослужитель. Внаслідок ДТП пошкоджені й автомобіль, і обмежувачі руху. «Я не знаю, хто кому платитиме: ми йому за авто чи він нам за обмежувачі», ​віджартувався у зв’язку з цим голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк.

Telegram Channel