Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Гірко!» звучало одразу для 13 пар «молодят»

Подружжя Сєдих разом уже 66 років.

Фото Євгенії СОМОВОЇ.

«Гірко!» звучало одразу для 13 пар «молодят»

Саме стільки родин, які прожили разом 50 і більше літ, запросив на зустріч обласний фонд «Милосердя і здоров’я»

На велике спільне «весілля» прибули подружжя з Луцька і «столичного» району, а також Володимир-Волинського, Ківерцівського. Найстаріша сімейна пара ​з Володимира-Волинського — Ніна та Володимир Сєдиє разом уже 66 років. А лучани Людмила та Іван Марчуки, Валентина і Віктор Волкови, Олександр і Зінаїда Хомичі — ​60. Їхня молодість припала на роки, коли в країні велося активне будівництво заводів, шахт, житла. Подружжя трудилися, не покладаючи рук, ростили дітей. А нині гордяться внуками та правнуками і, як в юності, закохані одне в одного.

Багато в сім’ї залежить від дружини. Вона має бути терпеливою, поступливою, вміти прощати.

— У житті було все, — ​ділився секретом сімейного довголіття Олександр Хомич, — ​і сварки, і дрібні непорозуміння, але завжди мирилися. Багато в сім’ї залежить від дружини. Вона має бути терпеливою, поступливою, вміти прощати.
Золоте весілля відзначили Тарас та Ірина Вовчки з приміських Піддубців. Привітати їх прийшли син та внуки.
П’ятдесят років у парі прожили Ганна та Юрій Яницькі із села Коршів Луцького району. «Ціную чоловіка за працьовитість, відданість і турботу», — ​зазначила дружина, відповідаючи на запитання анкети, запропонованої організатором заходу, керівником фонду «Милосердя і здоров’я» Лідією Тарасюк. Свого Юрія вона зустріла в Коршеві, куди її, студентку Горохівського сільськогосподарського технікуму, направили на практику. Хлопець сподобався, зав’язалися стосунки. Згодом одружилися. Разом подружжя долало всі труднощі й хвороби, адже в житті буває не тільки радість. Нині Яницькі тішаться шістьма внуками і правнуком. Їхня працьовита і дружна сім’я шанована в селі.
Про свою долю на зустрічі розповідали й інші «золоті», «діамантові», «перлинні» пари. У кожної з них вона своя — цікава і нелегка, але всіх єднає те, що крізь роки пронесли світле почуття кохання. Секретами сімейного довголіття учасники зібрання ділилися з молодою сім’єю Ольги та Андрія Мисковців, яка фінансово допомагала в організації свята. Одним із спонсорів його була й газета «Волинь-нова».
— На цьому заході є пари, які прожили багато літ разом, — ​зазначив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад. — ​І ця лебедина вірність є прикладом для молодого покоління, як любити, поважати одне одного.
Як і годиться, тут були пісні, танці. А на завершення «молодята» отримали від весільного старости коровай і подарунки від фонду. n

Telegram Channel