Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Материнка – ​як рідна ненька

Волинь-нова

Материнка – ​як рідна ненька

Наші предки помітили, що саме ця трава (на фото) найчастіше стає у пригоді жінці впродовж усього її життя

Вона робить дівчину красунею, дбає про її здоров’я у материнстві, допомагає позбутися багатьох хвороб у зрілі роки, заспокоює у старості. Ця рослина лікує дівчаток, які запізнилися в розвитку. Успішно зцілює порушення менструального циклу. Але важливо знати, що не можна вживати ліки із материнки під час вагітності — ​призведе до викидня.
А от жінкам у період клімаксу вони потрібні (столова ложка трави на 0,5 л окропу, настояти й пити по столовій ложці 3–4 рази на день). До материнки можна додавати листя малини, ожини, маренку запашну. Особливо добре такі настої знімають припливи, головний біль, гіпертонію, заспокоюють нервову систему, дарують міцний сон.

Наші прабабусі та бабусі купали немовлят у відварі квіток материнки, аби швидше росли. 

Наші прабабусі та бабусі купали немовлят у відварі квіток материнки, аби швидше росли. Готують його так: 2,5 ст. ложки подрібненої сировини залити 2 л окропу, поставити на вогонь і довести до кипіння. Настояти півгодини. Процідити, додати до купелі. Корисно для дітей з алергічними та іншими ураженнями шкіри. А компрес із запареного листя та квіток материнки знімає у немовлят метеоризм і біль у животі.
Варто зазначити, що дітям ліки з материнки внутрішньо (чаї чи напої) не давали, бо рослина ця впливає на статевий розвиток. Тобто, дівчатка можуть завчасно формуватися. У хлопчиків, навпаки, затримується статевий розвиток.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ
с. Гредьки Ковельського району.

Telegram Channel