Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • На 1111 осіб зменшилась кількість жителів краю. Упродовж січня—квітня 2018 року народилося 3704 дитини, померло 4869 людей. Чисельність наявного населення області за оцінкою на 1 травня становила мільйон 37 тисяч 300 осіб.
  • Майже 500 споживачів від’єднав від постачання блакитного палива «Волиньгаз» у травні. Основні причини відключень — втручання в систему газопостачання та заборгованість за спожитий енергоносій. Борг у 22 абонентів перевищував 10 тис. грн, інформує прес–служба ПАТ «Волиньгаз». Найбільше боржників у Володимир–Волинському районі — 129, у Луцькому та обласному центрі — 93, у Нововолинську — 88, Горохівському районі — 61, Ковельському — 43. Найактивніше розраховуються за газ у Рожищенському та Ратнівському районах.
  • Письменниця Тетяна Малярчук, яка написала книгу про В’ячеслава Липинського, отримала одну з головних відзнак німецької літератури — премію імені Інґеборґ Бахманн у розмірі 25 тисяч євро. Українка брала участь у конкурсі разом з 13 авторами і вперше читала не переклад з української, а написаний німецькою власний художній текст «Жаби в морі» на тему втрати інтересу з боку молодого покоління до старших родичів. З 2011 року Тетяна живе в Австрії, з 2014–го пише німецькою.
  • На Волинь приїхали два нові реанімобілі з Китаю в рамках міжурядової угоди про надання МОЗ України автомобілів та оснащення для бригад «швидкої» допомоги. Вони дають можливість проводити реанімаційні заходи хворому як в авто, так і безпосередньо на місці виклику.
  • Лікарі Ковельського міськрайонного територіального медичного об`єднання переплутали і сповістили про смерть сина не ту жінку. Про це на «Фейсбук»–сторінці «Ковель МТМО» написала Олена Виндюк, яка стала свідком неподобства. «Сьогодні сталась незвична ситуація. Моїй сусідці зателефонували з реанімації, де лежить її син, і повідомили про його смерть. Стан матері не описати словами, довелося викликати «швидку», щоби вкололи заспокійливе. Але, як виявилось пізніше, хлопець живий. Лікар помилився і зателефонував не тій жінці», — зазначила ковельчанка.
  • lШукали цвіт папороті та палили 5–метрову ватру в селі Згорани Любомльського району в ніч на Івана Купала. Масові гуляння відбулися на березі озера Велике Згоранське. Цьогоріч участь у святкуваннях узяло понад 4 000 людей, серед яких був навіть народний депутат Ігор Луценко. Гостей розважав народний артист України Павло Зібров. Виборча гонка почалася.
Telegram Channel