Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли втомилися ніжки

Називають це по-різному: взяти «на корабля», «на краба» і традиційно – «на барана».

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Коли втомилися ніжки

Літня спека. Дуже-дуже не хочеться йти. Дитина кривиться, але тут, як завжди, приходить допомога

Зовсім не важливо, де зроблене це фото. Адже бабусі всюди однакові. І до внуків ставляться вони по-особливому. Менше сварять, ніж батьки, та більше пестять. Сам це добре знаю. Тож сил і здоров’я вам, рідненькі! А коли життя й підкине вам тягар на плечі, то нехай він буде лише ось таким!

 

Золоті слова

«Найбільше нещастя — потребувати допомоги людей, гідних нашого презирства».

Унсур Аль-Маалі, середньовічний перський письменник.

 

11 липня

Сонце (схід – 5.18, захід – 21.29, тривалість дня – 16.11).

Місяць у Близнятах, Раку. 27–28 дні Місяця.

Іменинники: Василь, Герман, Григорій, Йосип, Сергій.

12 липня

Сонце (схід – 5.19, захід – 21.28, тривалість дня – 16.09).

Місяць у Раку. 28–29 дні Місяця.

Іменинники: Павло, Петро.

 

Анекдот

Розмовляють дідусь із онуком:

— Діду, а ви колись були малим?

— Був.

— І оце у вас за все життя тільки один зуб виріс?

 

Прогноз погоди

«Липневі грози — стигла буйність літа...»

За прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Надії Голі,

11 липня — мінлива хмарність. Вночі без опадів. Вдень — короткочасний дощ, гроза. Вітер північно–східний, 5—10 метрів за секунду. Вдень при грозах місцями пориви вітру до 14 метрів за секунду. Температура повітря вночі — плюс 11—16, вдень — 21—26 градусів тепла. 12–го — мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза. Місцями слабкий град. Вітер південно-західний, 5—10 метрів за секунду. Вдень місцями пориви 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — плюс 11—16, вдень — 21—26 градусів тепла. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 11 липня було 2002 року — плюс 35, найхолодніше — 1968–го — 8 градусів вище нуля. Температура води в річці Стир та озері Світязь — 20 градусів.

У Рівному 11 липня — ясно. З другої половині дня небо вкриють хмари, однак опадів не передбачається. Температура повітря — 15—25 градусів тепла.

12-го — хмарно, можливий дощ із грозою. Температура — плюс 18—27.

 

Важко жити? Спробуй побути інвалідом

Люди на візках важко долали психологічні і фізичні бар’єри.
Люди на візках важко долали психологічні і фізичні бар’єри.

 Неповносправні громадяни виїхали у візках на вулиці Нововолинська, щоб заявити про себе, а також перевірити, чи всі заклади шахтарського міста доступні для маломобільних груп населення

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Флешмоб організувала громадська організація «Світ для дітей». У першу чергу, спробували потрапити в Управління праці та соціального захисту населення, що виявилося нелегко. Пандус там є, однак через вузькі двері не кожен візок проїде. Недоступні для людей з інвалідністю місцеві маршрутки. Спробували заїхати візком в один із автобусів, та не змогли. Не можуть увійти інваліди також у Палац культури, дитячо–юнацький центр та інші соціально–культурні об’єкти. Не завжди можна потрапити до кабінетів діагностики, які розміщені на вищих поверхах центральної міської лікарні. Немає пандусів і біля деяких магазинів, перукарень, кафе та Ощадбанку.

Голова організації Юлія Буденчук зазначила: цей захід спрямований на те, аби нагадати, що в Нововолинську проживає чимало маломобільних людей, і треба прагнути, щоб місто ставало для них зручнішим. У рамках флешмобу кожен охочий мав можливість сісти у візок і зрозуміти, як бути інвалідом, долаючи щодня не лише психологічні, а й фізичні бар’єри.

Telegram Channel