Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • 6 днів голодують четверо активістів, протестуючи проти рішення сесії Млинівської селищної ради щодо ліквідації місцевої гуманітарної гімназії та її об’єднання з ЗОШ №3. У неділю до них приїхали нардеп Олександр Дехтярчук та голова райдержадміністрації Петро Рухер, які просили припинити «освітній протест» та пообіцяли допомогти у вирішенні проблеми, зокрема, вже підготували спільно з юристам судовий позов щодо призупинення чи скасування рішення про реорганізацію навчальних закладів.
  • У Сарнах померли породілля та немовля. Лікарі кажуть, що у пацієнтки була хвороба системи кровообігу та не витримало під час пологів серце. Жінка вже мала 5 дітей, її попереждали, що народжувати більше не варто, бо це небезпечно для життя. Втім, пацієнтка захотіла мати ще одне маля, отож проігнорувала застереження медиків. У поліції повідомили, що, за результатами розтину, смерть не пов’язана з акушерською патологією.
  • У Рівному тариф на вивезення сміття у 20 разів нижчий, ніж у міс­ті Ченстохова, делегація з якого побувала з метою налагодження співпраці у сфері комунального господарства. Зокрема, поляків зацікавили перспективи переробки сміття. Втім, співпраці поки що не буде, адже інвестор не погоджується збудувати завод і працювати собі у збиток.
  • Іван Купервас із Рівненщини винайшов прилад боротьби з колорадськими жуками. Апарат для відловлювання смугастих нападників зроблений із велосипеда: два крила і дротики, що збивають шкідників у спеціальний смертоносний для них розчин. Технологія допомагає знешкоджувати жуків, не розпилюючи отрути та не збираючи їх вручну.
  • З 16 липня, щоб заїхати до Тунелю кохання у Клевані на автомобілі, треба буде заплатити від 20 до 100 гривень. Усе залежить від кількості людей в машині. Мешканцям Клеванської ОТГ та учасникам АТО (ООС) обіцяють залишити безкоштовне відвідування туристичного об’єкта. Велосипедний та пішохідний проїзд/прохід також безплатний.
  • 26–річного мешканця села Весняне Корецького району підстрелили на сінокосі. З проникаючим вогнепальним пораненням грудної клітки його доставили до реанімації. За словами правоохоронців, стріляли з кущів. Наразі поліцейські проводять слідчі дії та встановлюють особу, причетну до скоєння злочину.
  • У Рівне привезли ігрові набори «LEGO», які отримає кожен першокласник у рамках освітньої реформи «Нова українська школа». Це перша черга благодійної допомоги для нашої малечі з Данії. Загалом на область надійшло 18 728 ігрових наборів, а до початку навчального року кожен клас отримає ще й великий «LEGO Play Box».
Telegram Channel