Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сумісність  на городі

Фото rayonka.com.

Сумісність на городі

Для рослин вона не менш важлива, аніж для людей. Враховувати сусідство треба не тільки в одному сезоні, а й у більш тривалому часі

Дуже стомлюють, виснажують ґрунт буряки, огірки, томати, капуста і горох. Їх доцільно повертати на одне й те ж місце через 4–5 років. А от картоплю, кукурудзу за умов гарного удобрення можна вирощувати там само кілька років підряд.

Для капусти найкращими попередниками є картопля, огірки, цибуля, бобові; для цибулі — картопля, томати, горох, огірки; для останніх — бобові, кукурудза; для столових буряків і моркви — огірки, картопля, капуста, кабачки, гарбузи; для бараболі — капуста, огірки, цибуля, бобові.

Картоплю, кукурудзу за умов гарного удобрення можна вирощувати там само кілька років підряд.

На грядці по сусідству добре почуваються і щедро родять морква й капуста всіх сортів. Огірки добре ростуть поряд із цибулею, селерою, буряками, капустою, петрушкою.

Але капусту й квасолю краще не садити поруч із цибулею, петрушку — з качанним салатом, буряк — із томатами, помідори — з горохом, горох — із квасолею, картоплю — з огірками.

Морква не терпить сусідства плодових дерев. Якщо посіяти її, скажімо, поблизу яблуні, то коренеплоди виростуть жорсткими, деформованими і несмачними. Бо корені плодових дерев виділяють речовини, до яких підземна красуня надзвичайно чутлива.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ.

с. Гредьки Ковельського району.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel