Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Львів’янка з голосом Квітки Цісик співає Шевченка на музику Бетховена (Відео)

37-річна Оксана Муха – професійний музикант.

Фото rbc.ua.

Львів’янка з голосом Квітки Цісик співає Шевченка на музику Бетховена (Відео)

21 квітня відбувся фінал «Голосу країни-9», на який чекали мільйони шанувальників. Фіналісткою від команди Дана Балана стала 37-річна Оксана Муха (на фото) зі Львова. Вокалістка зачарувала всіх ніжним тембром, як у відомої американської співачки українського походження, і здобула феєричну перемогу

Оксані було непросто на сліпих прослуховуваннях, адже вона вийшла на сцену останньою. На той момент судді вже добрали у свої команди додаткових учасників. Однак тренер Дан Балан, молдовський співак, чекав на незвичайний голос, щоб лише особливій претендентці віддати екстрамісце. Оксана Муха розчулила всіх майстерним виконанням пісні Квітки Цісик «Де ти тепер». Жінка розповіла зірковим суддям, що прийшла на проект не лише для того, щоб пройти далі чи перемогти, а щоб теперішнє покоління не забувало пісні легендарної співачки. Львів’янка назвала своєю місією — нести її композиції в маси.

За можливість долучити Оксану до своєї команди боролися тренери Дан Балан і Потап. Обоє засипали її компліментами і говорили про унікальність, проте внутрішнє чуття підказало співач­ці, що потрібно обирати новачка у тренерському кріслі. І вона не помилилася. Разом із Даном Баланом Оксана дійшла до фіналу проекту і в неділю, 21 квітня, отримала бажану статуетку і звання «Голос країни–9».

Оксана Муха надихнула свого тренера, молдовського музиканта Дана Балана, на створення україномовної пісні «Треба», яку виконала разом із ним. 

Як учасниця талант–шоу львів’янка виступала з композиціями «Де ти тепер», «Я піду в далекі гори», «Два кольори», «Шуміла ліщина», а також надихнула свого тренера, молдовського музиканта Дана Балана, на створення україномовної пісні «Треба», яку виконала разом із ним.

Дан Балан: «Голос країни» відкриває душі тренерів і учасників, і їхні таланти».
Дан Балан: «Голос країни» відкриває душі тренерів і учасників, і їхні таланти».

 37–річна Оксана Муха — професійний музикант, закінчила Львівську музичну школу імені Соломії Крушельницької по класу скрипки, музучилище, академію ім. Миколи Лисенка. Співала в оперній студії, співпрацювала із львівськими вокально–інструментальними колективами, з мистецьким об’єднанням «Дударик назавжди». У 2010 році видала сольний альбом «Re: sheto», а у квітні 2011–го здобула гран–прі I Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик, на творчості якої виховувалась. Перемога в конкурсі на честь відомої співачки допомогла визначитися з вибором грати на скрипці в оркестрі чи робити вокальну кар’єру. Оксана надала перевагу співові. У 2013 році разом із Тарасом Чубаєм, «Піккардійською терцією», Павлом Табаковим та капелою «Трембіта» створила «Проект Івасюк». У 2015–му в «Проекті Івасюк. Перезавантаження» твори легендарного композитора зазвучали вже в електронній та джазовій обробці. 9 квiтня 2013 року на концерті «Незабутня Квітка» до 60–ліття від дня народження співачки разом із камерним оркестром «Віртуози Львова» Оксана виконала вісім пісень з її репертуару.

Переможниця «Голосу країни-9» бачить музику по–своєму. На одному з концертів вона заспівала пісню на слова Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя» на музику «Місячної сонати» Бетховена. Бо вважає: «Шевченко — це не той чоловік у кожусі з великою шапкою і довгими вусами. Це молода людина, яка вміє кохати, захоплюватися, сумувати, бунтувати… На жаль, його й досі подають із безліччю радянських стереотипів». Тарасові слова на музику Бетховена поклав канадський композитор Григорій Міняйло, не знайомий із музикою СРСР. Він вирішив, що Бетховен — це рівень Шевченка.

А ще про Оксану влучно висловилася Ніна Матвієнко: «Квітка Цісик повернулась до нас голосом Оксани Мухи». Тож цьогорічна переможниця талант–шоу — представниця справжньої української культури, справжній голос рідної землі.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel