Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Увага! Магістральні газопроводи високого тиску на Волині

Газотранспортна система України.

Фото: epravda.com.ua.

Увага! Магістральні газопроводи високого тиску на Волині

До відома керівників органів місцевого самоврядування (обласних, районних, міських та сільських рад), органів виконавчої влади, територіальних органів Держгеокадастру, топографо-геодезичних та картографічних підприємств, агроформувань усіх форм власності, користувачів лісового фонду, проектних та будівельних організацій, промислових та транспортних підприємств, установ і населення (власників та користувачів земельних ділянок, розташованих у межах охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів)

Повідомляємо, що територією Волинської області (Іваничівський, Володимир–Волинський, Турійський, Локачинський, Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський, Горохівський, Камінь–Каширський, Любешівський райони) проходять магістральні трубопроводи, що експлуатуються АТ «Укртрансгаз» в особі Рівненського ЛВ УМГ Ковельського ПМ. Паралельно до трубопроводів прокладено повітряні та підземні кабельні лінії зв’язку.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! З метою захисту життя та здоров’я громадян, належної експлуатації та обслуговування магістральних трубопроводів, а також попередження аварійних ситуацій, на земельних ділянках у межах охоронних зон магістральних трубопроводів від 100 м до 300 м в обидва боки від осі газопроводу (залежно від діаметру) категорично заборонено:

  • будувати житлові будинки, виробничі чи інші будівлі та споруди, громадські будівлі;
  • розміщувати автозаправні та автогазозаправні станції і склади пально–мастильних матеріалів;
  • будувати гаражі та автостоянки, дачні і садові будинки та господарські споруди;
  • будувати автомобільні дороги та залізничні колії, що проходять паралельно до магістрального газопроводу, крім випадків спорудження відомчих технологічних доріг підприємств магістральних газопроводів;
  • влаштовувати звалища, виливати розчини кислот, солей та лугів, а також інших речовин, що спричиняють корозію;
  • розміщувати спортивні майданчики, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей;
  • будувати огорожі для відокремлення земельних ділянок приватної власності, лісових ділянок, садів, виноградників тощо;
  • зберігати сіно та солому, розбивати польові стани і табори для худоби, розміщувати пересувні та стаціонарні пасіки;
  • висаджувати багаторічні насадження;
  • облаштовувати цвинтарі, скотомогильники;
  • переорювати (руйнувати) під’їзні шляхи та відомчі технологічні дороги до магістральних газопроводів;
  • розводити вогонь і розміщувати відкриті або закриті джерела вогню;
  • пошкоджувати та розбирати об’єкти магістральних трубопроводів;
  • розбирати та руйнувати водопропускні, берегоукріплювальні, земляні, протиерозійні, протипожежні та інші споруди, що захищають об’єкти магістральних трубопроводів від руйнування, а також прилеглі території від аварійного витікання продукту, що транспортується магістральним трубопроводом;
  • проникати на об’єкти магістральних трубопроводів, відчиняти люки, хвіртки і двері підсилюючих пунктів кабельного зв’язку, що не обслуговуються, огорож вузлів лінійної арматури, станцій катодного і дренажного захисту, лінійних і оглядових колодязів та інших лінійних споруд, відкривати і закривати запірну арматуру, вимикати і вмикати засоби зв’язку, енергозабезпечення, автоматики і телемеханіки магістральних трубопроводів;
  • переміщувати та руйнувати знаки закріплення магістральних трубопроводів на місцевості, пошкоджувати або руйнувати лінійну частину цих трубопроводів, засоби електрохімічного захисту від корозії, кранове обладнання, засоби технологічного зв’язку і лінійної телемеханіки, інші складові магістральних трубопроводів;
  • перешкоджати проїзду аварійної та спеціальної техніки підприємств магістральних трубопроводів.

Територією Волинської області (Іваничівський, Володимир–Волинський, Турійський, Локачинський, Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський, Горохівський, Камінь–Каширський, Любешівський райони) проходять магістральні трубопроводи, що експлуатуються АТ «Укртрансгаз» в особі Рівненського ЛВ УМГ Ковельського ПМ.

Будівельні, ремонтні, земляні, геологорозвідувальні, бурові, підривні, гірничі, землечерпальні та поглиблювальні роботи на земельних ділянках у межах охоронних зон, у місцях, де магістральні газопроводи проходять через ріки, водойми та болота, торфорозробка та організація кар’єрів для добування корисних копалин проводяться лише за письмовою згодою Рівненського ЛВ УМГ Ковельський ПМ та відповідних органів державного нагляду і контролю.

Проїзд автомашин і механізмів через газопроводи здійснювати дорогами і переїздами, спеціально обладнаними і погодженими з Рівненським ЛВ УМГ Ковельський ПМ.

Польові сільськогосподарські роботи в охоронних зонах газопроводів землекористувачам належить проводити з обов’язковим попереднім повідомленням Рівненського ЛВ УМГ Ковельський ПМ про початок орно–посівних та збиральних робіт.

Під час виконання сільськогосподарських робіт в охоронних зонах газопроводів із застосуванням машин і механізмів не дозволяється обробіток ґрунту на глибині понад 0,30 м без письмового погодження з підприємствами магістральних трубопроводів.

Особи, винні в пошкодженні газопроводу, лінійних споруд і кабелів зв’язку, притягуються до адміністративної та/або кримінальної відповідальності.

ГРОМАДЯНИ! Суворо дотримуйтесь правил охорони магістральних трубопроводів.

У разі виявлення пропусків газу або пошкодження магістрального трубопроводу, в тому числі під час проведення земляних робіт, слід негайно припинити роботи, організувати охорону цього місця на віддалі охоронної зони (100 м — 300 м) і повідомити про це Рівненське ЛВУМГ Ковельський ПМ за адресою: м. Ковель, вул. М. Левицького, 7, тел.: (03352) 5-95-97, 5-26-18.

Додатково повідомляємо, що у всіх Головних управліннях Держгеокадастру Волинської області є картографічні дані з нанесеними магістральними газопроводами, які щороку оновлюються працівниками Рівненського ЛВ УМГ.

Telegram Channel