Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У переповненому залі  глядачі плакали

Один із героїв стрічки Михайло Харків у 52 роки пішов на фронт, де за рішучість і відвагу побратими дали йому псевдо Ураган.

Волинь-нова

У переповненому залі глядачі плакали

У селі Скригове Горохівського району у День матері відбувся показ фільму, створеного журналістами «Газети Волинь», «Я вірю, що закінчиться війна!», а напередодні відеороботу переглянули мешканці Звинячого

Селян на урочистості у Скриговому зібралося чимало, адже захід влаштували після богослужіння, тому більшість відразу з церкви прийшла у клуб. Працівники закладу культури привітали односельчан зі святом і продемонстрували сюжет «Волині–нової» «Знай наших: Календар про 12 місяців — скригівських витязів», а потім — і фільм від видання.

Розповідь про загиблих мешканців району не може не викликати сліз, втім, і усмішка з’являється, коли на екрані — земляки, які живими і здоровими повернулися додому.

Місцеву жительку, ініціаторку проекту Євгенію Харків вразила тиша, яка панувала у залі під час перегляду. За її словами, ніхто не виходив і навіть діти не перешіптувалися. А мешканка села Ганна Войтович каже, що відеорозповідь про загиблих мешканців району не може не викликати сліз, втім, і усмішка з’являється, коли на екрані — земляки, які живими і здоровими повернулися додому.

У Звинячому фільм показали у День пам’яті та примирення, 8 травня, після молитви за полеглих у Другій світовій війні та мітингу–реквієму. На захід запросили учасників російсько–української війни та їхніх рідних, прийшла до залу сільського клубу і героїня стрічки — мама загиблого воїна Андрія Ліщини Оксана Матвіївна.

Іван СТЕПАНЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel