Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Хто сказав, що всі люди мають бути худими?»

Попри те, що параметри Тетяни Котьолкіної 114-86-112 далекі від традиційних у модельному бізнесі 90-60-90, їй не бракує контрактів і фотосесій.

Фото bbcccnn.org.

«Хто сказав, що всі люди мають бути худими?»

Колишня економістка у будівельній компанії, а зараз модель плюс-сайз Тетяна Котьолкіна розповіла, як пройшла шлях від комплексів до прийняття себе

Жінка запевняє, що почувається прекрасно з вагою 87 кг при зрості 170 см. А колись усе було навпаки, навіть коли вона була на 10 кг легшою

«Багато разів намагалася схуднути, та нічого не виходило»

«У моїй родині всі жінки мають пишні форми. І я була такою із самого дитинства. Коли подруга говорила мені щось про жир, або коли вслід чула «О, дупа пішла», я дуже переживала», — ​ділиться спогадами Тетяна.

«Після двох пологів моє тіло, звісно, змінилося. Але я щаслива!»
«Після двох пологів моє тіло, звісно, змінилося. Але я щаслива!»

 

Вона ніколи не могла зрозуміти, чому люди мають бути однакові, чому всі прагнуть схуднути. Носила короткі спідниці, фарбувала очі синім і зеленим, була яскравою, хоч у школі примушували вмиватися, часом діти знущалися. «Це було жорстоко. Багато разів намагалася схуднути, та нічого не виходило», — ​каже жінка.

Вона ніколи не могла зрозуміти, чому люди мають бути однакові, чому всі прагнуть схуднути.

 

«Моє тіло — моє діло»

Чоловіки теж сприймали мене по-різному: комусь стегна були заширокі, хтось просив схуднути, когось іще щось не влаштовувало. Коли на цьому стосунки закінчувались, дівчина думала, що якась не така, як усі. А потім дізналася, що за кордоном є плюс–сайз моделі.

«Я дивилась на їхні фото і думала: та я ж така, як і вони. Це ніби відкрило мені очі, — пригадує Тетяна початок змін у світогляді. — Я працювала економістом у будівельній компанії, щодня переглядала фото цих моделей і наважилась врешті–решт відкинути свої комплекси щодо жирку чи целюліту. Зрозуміла, що моє тіло — це моє діло. Ми всі унікальні, такими нас створила природа. Якщо я не можу схуднути і мені комфортно з моєю вагою, то так і має бути!»

Нині її параметри 114–86–112, але вона підтягнута, постійно займається спортом, ходить у спортзал, раніше танцювала.

«Пишні форми мені не заважають»

«І от коли я себе прийняла, тоді вийшла заміж. За півтора року народила двох дітей. Так, моє тіло знову змінилося, але я — щаслива. Маю кохання і чудових доньок», — запевняє жінка.

Учасниці соціального проєкту «Краса відкриває серця» вважають своїм завданням підтримку всіх жінок,  які потребують прийняття себе.
Учасниці соціального проєкту «Краса відкриває серця» вважають своїм завданням підтримку всіх жінок, які потребують прийняття себе.

 

Потім вона стала плюс–сайз моделлю, зробила портфоліо, почала працювати з різними брендами одягу, білизни, стала обличчям італійського бренду Elena Miro, MINOVA, Lykova.look, обличчям для першого Plus Size маркету «Всі.Свої». «Зараз це моя робота, я заробляю цим на життя», — каже Тетяна.

«Ми не пропагуємо ожиріння»

У вересні в Україні пройде національний відбір, а в листопаді — всесвітній конкурс Miss Top of the World Plus Size, і Тетяна Котьолкіна — директор українського конкурсу. Передбачаючи можливі закиди на свою адресу, вона наголошує: «Ми з дівчатами не пропагуємо ожиріння. Ми правильно харчуємось, займаємося спортом. Так, ми повненькі — і що?! Чомусь наші люди не розуміють, що дівчата з пишними формами — це нормально. Траплялося, під час зйомок підходили жінки і прямо в очі говорили: «Чого ви такі товсті?». Я на це відповідала: «Де на мені щось висить?». Так, у мене завжди були такі форми, просто раніше я цим переймалася, а зараз пишаюся. Хто сказав, що всі мають бути худими? От хто це сказав?»

Краса з усіх ракурсів

Нещодавно пані Тетяна заснувала соціальний проєкт «Краса відкриває серця», завдання якого — допомога і підтримка не лише тих, хто має пишні форми, а взагалі всіх жінок, які потребують прийняття себе.

«На жаль, у суспільстві склалися стерео­типи, що коли дівчата мають якісь фізичні особливості, вони закриваються. Ми ж під час лекцій і майстер–класів говоримо, що кожна жінка є гарною, що це дар — бути собою», — каже модель.

У проєкті беруть участь дівчата, які знають, що таке ламати стереотипи: Юля втратила ногу в аварії і має протез, Марія — модель із ВІЛ–позитивним статусом, Стефанія — з татуюваннями. Вони ставлять собі за мету розбити всі рамки та обмеження щодо стандартів краси, щоб жінки, які мають нестандартні форми або свої особливості, повірили в себе.

«Ми зробили фотосесію, щоб показати людям, що краса — навколо, в очах того, хто дивиться. Проведемо в Києві акцію з модним показом і фотосесією. Дівчата вийдуть на подіум і доведуть, що вони дуже гарні. Якщо ти дивишся на людину і бачиш, як у неї горять очі, — це краса, якщо ти бачиш усмішку — це краса. При цьому не важливо, які у цієї людини форми чи фізичні можливості», — переконана Тетяна Котьолкіна.

Діана КУРИШКО, BBC News Україна.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel