Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Голлівуд відпочиває: вбиті на замовлення мати та донька… виявились живими

Щоб запобігти кривавому фінішу сімейних розборок, попрацювати довелось і поліції, і СБУ, і прокуратурі. А казали, що вони щасливі і заможні...

Фото rbc.ua.

Голлівуд відпочиває: вбиті на замовлення мати та донька… виявились живими

Правоохоронці Київської області вчасно вийшли на слід кілерів і, щоб упіймати злочинців, інсценізували вбивство

Олександр Головач із Броварів замовив розправу над своєю колишньою дружиною — 53–літньою Надією та її 31–річною донькою від першого шлюбу Юлією, яку він виховував змалечку. Через поділ майна колись найрідніші люди стали найзлішими ворогами: чоловіка і батька не зупинило навіть те, що сиротою могла б залишитися його маленька внучка. Кажемо «могла б», бо поліція, прокуратура та СБУ Київщини провели спецоперацію, якою ще довго будуть гордитися — правоохоронці вміло інсценізували вбивство і вивели на чисту воду та затримали як замовника, так і чотирьох виконавців й організаторів.

Спільний політ, який у подружжя Головачів тривав 25 років, закінчився катастрофою, про яку говорить вся Україна.
Спільний політ, який у подружжя Головачів тривав 25 років, закінчився катастрофою, про яку говорить вся Україна.

 

«Усвідомлюючи неминучість судового рішення на користь колишньої дружини та її доньки, підозрюваний замовив та проплатив убивство обох. Діяв у змові з теперішньою дружиною. Для виконання злочину скористався послугами раніше судимого за умисні вбивства. Життя двох людей замовники оцінили у 50 тисяч доларів», — йдеться в офіційних поліцейських зведеннях.

Через поділ майна колись найрідніші люди стали найзапеклішими ворогами: чоловіка і батька не зупинило навіть те, що сиротою могла б залишитись його маленька внучка.

Надія Головач разом із донькою володіють невеликим розважальним комплексом у Броварах, який називається «З легким паром». В нього входять сауни, мотель, автомийка і ресторанчик.

В оточенні родини розповідають, що останні 2 роки для жінок були непростими. Після 25 літ шлюбу із Олександром Надія розлучилася. У чоловіка з’явилася інша жінка. Ділили спільний бізнес та майно. Уклали мирову (жінці дісталось 5% майна), але щось пішло не так — і Олександр за допомогою екскаватора навіть намагався зруйнувати комплекс «З легким паром». А перед зникненням жінок автомобіль Надії тричі підпалювали.

Сам Головач звинувачував ексдружину в тому, що вона чотири рази наймала бандитів і ті побили його. Втім, чоловіка знають як доволі агресивну людину, у нього непрості стосунки з бізнес–партнерами. Адвокат жінки каже, що побиття міг замовити будь–хто із них. А підприємницьку діяльність цей чоловік розгорнув чималу — він є директором підприємства УМБР із виробництва тротуарної плитки, володіє компанією ANG Patriot, що виготовляє легкі літальні апарати Patriot, є одним із власників авіаційно–технічного клубу «Євростар», володіє компанією «Ергуд», яка займається оптовою торгівлею деревиною тощо.

Матері та доньці знову можна піднімати келихи, а за замовником вбивства (на фото), найімовірніше, плаче тюрма.
Матері та доньці знову можна піднімати келихи, а за замовником вбивства (на фото), найімовірніше, плаче тюрма.

 

Щоб запобігти вбивству, оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера», після чого здійснили імітацію вбивства Надії Головач і її дочки. Для підтвердження «ліквідації жертв» правоохоронці оприлюднили інформацію про зникнення жінок, а потім зробили відповідні постановочні фото. Протягом спецоперації — з 17 по 21 серпня — жінки перебували в безпечному місці під наглядом поліції.

Юлія Зайкова, яку разом з матір’ю хотіли позбавити життя, розповіла, як усе відбувалось: «Є фото, голосові докази про замовне вбивство, яке повинно було статися в ніч на 18 серпня. Мене і мою маму мали вбити в нашому ж будинку, де ми проживаємо. Замовником став мій вітчим, його дружина, подруга дружини та її чоловік, які й були посередниками».

Жінка зауважила, що шокована таким вчинком вітчима і не розуміє, чому батьки вплутали її у свої розбірки. «Найжахливіше, що це твій тато, який тебе виростив. Як би там не відбувалося в моїх батьків, я не вважаю, що до чогось причетна. Тим більше, у чому винна моя дитина, яка б залишилася круглою сиротою? У неї не було б ні тата, ні мами, ні бабусі», — додала вона.

Юлія сказала, що пережила величезний стрес через цю ситуацію і «нікому такого не побажає — це страшно».

Василь РОГУЦЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel