Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чому посварились президенти Франції та Бразилії

Виходить, Макрон не те наливав Болсонару...

Фото bbc.com.

Чому посварились президенти Франції та Бразилії

Бразильці посміялись над 66-літньою Бріджит Макрон, яка на 25 років старша за свого чоловіка

Один із прихильників глави Бразилії Жаїра Болсонару виклав у своєму фейсбуці дві фотографії: одну — дружини Макрона, яка вже у віці, іншу — молодої дружини Болсонару Мішель. До публікації він додав коментар: «Тепер ви розумієте, чому Макрон переслідує Болсонару?» Офіційний акаунт бразильського президента відповів: «Не ображай його, друже, ха–ха».

Сам Еммануель Макрон назвав ці коментарі надзвичайно грубими і образливими. «Він сказав дуже зневажливі слова на адресу моєї дружини. Я з великою повагою ставлюся до народу Бразилії і сподіваюсь, що у цієї країни незабаром буде керманич, готовий виконувати свої обов’язки», — заявив глава Франції.

Він сказав дуже зневажливі слова на адресу моєї дружини. Я з великою повагою ставлюся до народу Бразилії і сподіваюсь, що у цієї країни незабаром буде керманич, готовий виконувати свої обов’язки.

Ця перепалка стала продовженням конфлікту між обома президентами, який розпочався з дипломатичних суперечок щодо пожеж в Амазонії. На саміті Великої сімки Макрон розкритикував бразильську владу за те, що та нібито не робить нічого, щоб побороти найбільші за останні роки лісові пожежі, що вирують в Амазонії. «Сімка» виділила 22 мільйони доларів на боротьбу з вогнем, але Бразилія відмовилась від допомоги. Болсонару заявив, що ця пропозиція свідчить, що до його країни ставляться як до «колонії чи нічийної землі». Крім того, він назвав це спробою втручатися у суверенітет держави.

Президент Болсонару відомий своїми образливими заявами на адресу жінок, темношкірих та інших меншин.

Президент Болсонару відомий своїми образливими заявами на адресу жінок, темношкірих та інших меншин. Найбільший резонанс викликали його слова під час дебатів із сенаторкою Марією ду Розаріу: «Я б тебе зґвалтував, бо ти цього заслуговуєш».

Болсонару називають «бразильським Трампом». Тепер такі модні у світі. От тільки пожежі гасити нема кому…

Петро МАКАРУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel