Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Веселий килимок для малюка

Ці кульки створені з непотрібних речей

Фото livemaster.ru.

Веселий килимок для малюка

Старі трикотажні футболки ми звикли просто викидати. Ну хіба що використати як ганчірку. Але ті, в кого умілі руки і нестримна фантазія, творять із них шедеври

Виготовити такий ігровий килимок зовсім нескладно, а от часу знадобиться чимало. Та якщо ви впевнені, що терпіння вам вистачить, то готуйте необхідні матеріали — і до справи! Для роботи буде потрібно клейовий пістолет, ножиці, голка, нитки, шаблон–круг діаметром 12 см, трикотажні вироби, щільний нетканий матеріал (1,6х1,6 м), поролон, синтепон, клейонка (1х1 м), бавовняна тканина (1х1 м), замочок-«блискавка» завдовжки 1 м.

 

З попередньо випраних речей (футболок, водолазок, майок) виріжте круги різних кольорів, обводячи шаблон маркером.

 

 

На кожній із них швом «вперед голку» прошийте по колу, відступивши від краю 0,5 см. Цей процес настільки простий, що до нього можна залучити і старших діток.

 

 

У кожну заготовку покладіть наповнювач (синтепон, поролон тощо), стягніть нитку — вийде м’яка кулька. Для килимка діаметром 1,6 м необхідно підготувати близько 450 таких деталей, тому в якості наповнювача згодиться стара синтепонова ковдра, обрізки поролону, подушки з холофайберу.

 

 

Коли кульок, потрібних для задуманої картинки кольорів, у вас буде достатня кількість, можна розпочати складати виріб. Приступаючи до цього етапу роботи, не забудьте підкласти під основу килимка картон, щоб запобігти пошкодженню паркету чи лінолеуму гарячим клеєм.

 

 

Розстеліть основу з лутрасилу чи іншого нетканого синтетичного матеріалу з поліпропіленового волокна (продаються в магазинах будматеріалів або для дачників) на підлозі і прикріплюйте барвисті кульки клеєвим пістолетом до цього круга. Можна, звичайно, і пришити їх, але це займе значно більше часу.

 

 

Кульки приклеюйте щільно одна біля одної в шаховому порядку, розпочинаючи від краю і рухаючись до середини. Коли отримаєте картинку відповідно до попередньо створеного ескізу, заміряйте розмір вільної площі в центрі і пошийте туди матрацик з поролону (діаметром близько 1 м) завтовшки 3–4 см, помістивши його в клейонку.

 

 

А з бавовняної тканини з яскравим малюнком зробіть за цими ж розмірами круглий чохол на нього. Для зручності (аби можна було попрати за потреби) вшийте в нього замочок-«блискавку». Такий барвистий килимок стане улюбленим місцем ігор вашої малечі! Подібним способом можна виготовити й інші вироби, наприклад пуф, який прикрасить дитячу кімнату.

 

 

Telegram Channel