Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Якутський шаман іде  в Москву виганяти… демона Путіна

Не підпустили близько: затримали шамана за тисячі кілометрів від Москви.

Волинь-нова

Якутський шаман іде в Москву виганяти… демона Путіна

Олександр Габишев уже пів року — від 6 березня — рухається вздовж далекосхідних трас у бік Білокам’яної, звідки в 2021 році має намір вигнати Володимира Путіна, якого вважає породженням темних сил

Від Якутська до Москви майже 8 тисяч кілометрів, три тисячі з них уже позаду, по 20 кілометрів щодня. Габишев планує дійти до Москви наприкінці 2020–го — на початку 2021 року. На його переконання, Путін — демон, природа його не любить. Там, де з’являється російський керманич, потім трапляються катаклізми — природа таким чином очищається від нього.

У Бурятії Габишева зустріла група місцевих провладних шаманів із закликами відректися від шаманства, бо, мовляв, вигнання Путіна не є благою ціллю. З ними мандрівник розійшовся мирно, але з бурятською поліцією вийшло гірше. Автоінспекція забрала подаровані йому «Жигулі» (правда, соратники тут же купили «Газель») і заарештували кількох сподвижників Габишева. Почався стихійний мітинг, що переріс у місцевий майдан, який тривав дві доби. Уночі поліція арештувала протестувальників, які ночували в мікроавтобусі, кинувши всередину димову шашку.

Але це не зупинило Олександра — він іде далі. Бо твердо переконаний, що зле «шаманство» Путіна не здатен подолати жоден політик, а тільки інший шаман — такий, як він.

P.S. Путін таки вирішив, що він – єдиний шаман Росії і конкурентів йому не треба - на кордоні Бурятії з Іркутською областю співробітники поліції затримали Олександра Габишева. «Приїхали два автобуси з поліцією, скрутили й завантажили разом з візком та відвезли у бік Улан-Уде», — повідомив ЗМІ один із тих, хто супроводжував шамана. Щодо Габишева може бути порушено справу за статтею 282.1 КК РФ («Організація екстремістської спільноти»).

Однак сподвижники Габишева вирішили продовжити його справу і заявили, що йтимуть на Москву далі. Похід очолить 79-річний «Дід Мороз», якого називають правою рукою шамана.

Василь КІТ.

 

Telegram Channel