Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Фермер без рук і без ніг  бере участь у марафонах

Бадьорий і усміхнений Кріс Кох випромінює оптимізм

Фото ubr.ua.

Фермер без рук і без ніг бере участь у марафонах

Житель Канади Кріс Кох народився з «обрубками» кінцівок, але у провінції Альберта його знають як доброго тракториста, активного мандрівника і спортсмена

Особливого внука бабуся зустріла з гумором

Діти із вродженими вадами часто стають трагедією для батьків. Сльози, нарікання, відчай —це не про родину Кріса Коха. Звісно, близьким хлопчика теж нелегко було змиритися з таким викликом долі, але вони ніколи вголос не говорили про свої страждання. Навпаки, завжди намагалися зберігати оптимізм. Згадують, що бабуся Кріса, побачивши немовля без рук і ніг, кинула його батькові жартівливий докір: «Ти ніколи не міг завершити те, що розпочинав».

Рідні з самого початку ставилися до хлопця, як до здорової і повноцінної дитини. Надмірно не опікали, не панькалися. Коли Кріс відмовився від протезів, не змушували, це був його вибір. Адже малий і без них старався не відставати від ровесників.

 

 

«Мене, як і всіх, сварили вдома за низькі оцінки і погану поведінку в школі. Я намагався допомагати дорослим по господарству, освоював фермерську техніку свого дідуся. Життя було нормальним. Звичайно, мені доводилося робити все по–іншому й часу йшло на виконання простих справ більше. Але я налаштував себе, що такий, як усі, тому й не відчував поблажок у ставленні», — згадував Кріс.

Він завжди вважав, що не треба перейматися зовнішнім виглядом, адже це лише псує людині життя, не дає реалізувати можливості. З дитинства зрозумів, що мусить витрачати на виконання будь–якої роботи в чотири рази більше енергії, ніж звичайні люди. Однак це не змушувало Кріса відступати, коли він щось задумав.

Нині чоловікові 40 років. Він працює трактористом на родинній фермі. Має багато різних захоплень. «Коли я не в полі, то часто відвідую школи, виступаю на семінарах і конференціях як мотиваційний оратор. Ділюсь досвідом, розповідаю свою історію, щоби люди задумалися над максимальним використанням життєвого потенціалу, повірили в себе», — так розуміє свою місію Кріс Кох.

Автостопом — через усю Канаду

Торік ми розповідали вам про зустріч із Ніком Вуйчичем, який хоч і народився без рук і без ніг, але став мільйонером завдяки неймовірному таланту — надихати інших любити життя. Він видає книги, які стають бестселлерами, займається бізнесом і дуже багато спілкується з людьми. Син сербських емігрантів, який у дитинстві намагався вкоротити віку через свої вади, сьогодні живе у США, одружений, є щасливим чоловіком і батьком чотирьох дітей. Нік Вуйчич побував чи не у всіх країнах світу, 6 разів уже відвідав Україну, зокрема приїжджав і до Луцька. І скрізь він збирав тисячі захоплених слухачів.

У Кріса Коха поки ще нема мільйонних статків, він не такий відомий оратор як Нік Вуйчич, але сила духу в нього не менша. Канадець теж багато подорожує, але не літаком. Автостопом!

Торік у багатьох ЗМІ з’явилася новина: народжений без рук і ніг 39–річний Кріс Кох за місяць самостійно перетнув Канаду. Від свого будинку в місті Калгарі у канадській провінції Альберта він автостопом дістався до крайньої східної точки Північної Америки в провінції Ньюфаундленд і Лабрадор.

Сподіваюся, що, здійснивши цю подорож, мені вдасться залучити багатьох до активного дозвілля, щоб вони не сиділи вдома, а рухалися, спілкувалися, побачили величезну кількість добра навколо.

На маршруті протяжністю майже 6 тис. км чоловікові регулярно допомагали незнайомці. Багато людей також стежили за його подорожжю в мережі Facebook. Вони підтримували незвичайного мандрівника і пропонували свою допомогу.

«Сподіваюся, що, здійснивши цю подорож, мені вдасться залучити багатьох до активного дозвілля, щоб вони не сиділи вдома, а рухалися, спілкувалися, побачили величезну кількість добра навколо», — пояснив мету своєї мандрівки Кох.

А ще невтомний Кріс бере участь у марафонах. Бігати він не може. Але зате чудово освоїв лонгборд. Використовує спеціальне взуття для своїх нерозвинених кінцівок, стає на дошку — і вперед! Звичайно, втриматися спочатку було нелегко. Щоб навчитися керувати лонгбордом, довелося набити чимало синців. Поступово чоловік збільшував відстані: 5 кілометрів, 10, 20… Не всі організатори допускали його до участі у змаганнях, але зараз на рахунку Кріса Коха вже 7 марафонів.

Щоб успішно виступити на останніх змаганнях в Едмонтоні, спортсмен збільшив тижневий «пробіг» до 250 км. Крім того, щодня тренується, піднімаючись сходами упродовж години. Це дало гарний результат.

Багато спілкується Кріс із дітьми з ампутованими кінцівками. В Канаді для таких хлопчиків і дівчаток влаштовують різні цікаві заходи. На одному з них він познайомився з 6–річною Мелані Кадрен і став для неї справжнім другом та великим авторитетом. Дівчинці у дуже ранньому віці ампутували ніжки, але вона вирішила освоїти скейт.

У результаті мала теж загорілася гонками і вирішила взяти участь у марафоні в Едмонтоні — проїхала свої перші 5 км. А тріумфальні 200 метрів перед фінішем Кріс і Мелані здолали разом.

Чоловік, якому Бог послав нелегке випробування, не нарікає на долю, навпаки, заряджає інших оптимізмом. І коли вас спіткає невдача чи підведе здоров’я і світ видасться вам немилим, згадайте цю історію, адже кожному Господь дає силу, щоб нести свій хрест.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel