Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Усім тепло, а я мерзну…

Вчасно звертайтеся до лікарів.

Pixabay

Усім тепло, а я мерзну…

Це може бути симптомом чималої кількості захворювань

Анемія. Це стан, коли у вас недостатньо здорових червоних кров’яних тілець, щоб забезпечити організм потрібним рівнем кисню. В результаті ви почуваєтеся втомленими, слабкими, у вас нерідко трапляються запаморочення. Часто буває холодно, особливо мерзнуть руки та ноги. Цю проблему можна виправити, якщо правильно скорегувати раціон, а також за допомогою призначених лікарем препаратів, інформує UkrMedia.

Гіпотиреоз. При цьому захворюванні щитовидна залоза не виробляє достатньо гормонів. Це може зробити вас надмірно чутливим до холоду. Людина також може мати хворі суглоби, запор, суху шкіру та ожиріння. Зверніться до ендокринолога.

Хвороба Рейно. Це стан, при якому судини на руках надмірно реагують на холодну температуру або стрес. Під час нападу, який зазвичай триває від кількох хвилин до години, вони звужуються і обмежують кровопостачання. В результаті пальці холодні та онімілі, і вони можуть бути білими або синіми. Коли кров повертається, можете відчувати біль. Медицина може полегшити симптоми та запобігти пошкодженню тканин.

Захворювання нирок. Діабет та високий кров’яний тиск часто викликають проблеми з цим органом. Токсини та відходи можуть накопичуватися до небезпечних рівнів, оскільки ваші нирки погано справляються з фільтрацією крові. Це може знизити температуру тіла та викликати інші симптоми.

Діабет типу 2. Недуга часто супроводжується анемією та проблемами з нирками і кровообігом, що спричиняє мерзлякуватість. Реакція нервової системи на діабет також іноді провокує відчуття холоду. Контроль за рівнем цукру в крові, зміна способу життя і лікування можуть допомогти.

Проблема периферичних артерій. Це трапляється, коли бляшка звужує судину і ускладнює притік достатньої кількості крові до ніг та рук. Якщо одна нога набагато холодніша, ніж інша, особливо коли є болісні відчуття, оніміння або слабкість, це може бути ознакою захворювання. Потрібно негайно звернутися до лікаря.

Нервова анорексія. Це розлад харчування, що призводить до різкого скорочення кількості калорій і надмірного схуднення. Відсутність жиру в організмі може спровокувати постійне відчуття холоду, особливо в руках та стопах. Цей стан може бути небезпечним для життя.

Периферична нейропатія. Якщо ноги мерзнуть, але вони не холодні на дотик, це може бути ознакою цієї недуги. Вона виникає, коли пошкоджуються нервові закінчення. Часто причиною цієї проблеми є діабет, інфекції, захворювання печінки або нирок, або коли не отримуєте достатньо вітамінів чи контактуєте з токсичними хімікатами.

Недостатній рівень вітаміну В12. Поповнити його запас в організмі допоможе курятина, яйця та риба, деякі зернові та інші продукти. Іноді проблема виникає через хворобу або ліки, які ви приймаєте.

Дефіцит заліза. Цей стан може бути викликаний крововтратою, неправильною дієтою. Найкращим джерелом заліза є червоне м’ясо, птиця та риба. Воно міститься також в хлібі і крупах, горосі, соєвих бобах, у темно–зеленій листовій зелені.

Ліки. Деякі препарати можуть мати такий побічний ефект, що ви постійно будете мерзнути. Бета–блокатори, наприклад, допомагають серцю розслабитися. Але ви можете відчувати запаморочення, втому, нудоту, холод у руках і ногах. Лікар може запропонувати вам інші медикаменти або зменшити дозування.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel