Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Без готівки, але з картками: Шкітер пояснив, як невдовзі возитимуть маршрутки у Луцьку

 Тарас Шкітер: «Кожен підприємець буде вимушений чесно сплачувати податки».

Без готівки, але з картками: Шкітер пояснив, як невдовзі возитимуть маршрутки у Луцьку

З 1 листопада у громадському транспорті обласного центру Волині (тролейбусах, маршрутних автобусах) планується запровадити оплату проїзду лише у безготівковій формі

Про те, якими будуть зміни, розповів співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Так, кожен транспортний засіб буде обладнано валідатором, до якого підноситиметься банківська картка, смартфон або електронний квиток (картка, яку можна буде придбати за 35 гривень та в подальшому поповнювати на необхідну суму для оплати проїзду), і таким чином здійснюватиметься оплата.

«Пільговим категоріям, насамперед пенсіо­нерам, ці картки видаватимуть безкоштовно. Міська рада якимось чином буде їх поповнювати», – зауважив співзасновник ГР «СВІДОМІ».

Тарас Шкітер вважає, що запровадження електронної системи оплати – це правильний крок, котрий дасть змогу вивести з тіні великі гроші.

Тарас Шкітер вважає, що запровадження електронної системи оплати – це правильний крок, котрий дасть змогу вивести з тіні великі гроші, з яких будуть сплачуватися податки.

«Ви оплачуєте проїзд, водій складає біля себе гроші, привозить їх у свою компанію, де ці кошти повинні обліковуватися, а з них сплатитися податки. Я не хочу нікого звинувачувати, але чомусь мені здається, що не всі гроші обліковуються у тій кількості, що отримувалися. Відповідно податки недоплачуються.

Коли ж уся система переходить в електронні гроші, то так робити більше буде неможливо. 8% забиратиме обслуговуюча турецька компанія, яка встановлюватиме цю систему. Кожен підприємець буде вимушений чесно сплачувати податки, а решту забирати собі та на заробітні плати водіям», — розповів Тарас Шкітер.

Віктор ПЕТРИК.

Telegram Channel