Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Бібліотека-дім дорослим і малим

Радник міського голови Ігор Поліщук переконаний, що оновлений заклад сподобається всім лучанам.

Фото lutskrada.gov.ua.

Бібліотека-дім дорослим і малим

Цього тижня лучани отримали розкішний подарунок

В обласному центрі Волині напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відкрили оновлену книгозбірню для дітей. Ще минулого року розпочалося втілення у життя інноваційного проєкту зі створення інтелектуального і творчого простору для підлітків та дорослих. За цей час у приміщенні центральної бібліотеки для дітей фахівцями приватного підприємства «ПМК–нова» зроблено капітальний ремонт, утеплено фасад. За 3 мільйони 592 тисячі гривень маленькі й дорослі жителі Луцька отримали комфортну зону для проведення цікавого дозвілля. Гостинні господарі сердечно запрошують завітати у креативний заклад на проспекті Грушевського, 1. Він тепер називається «Бібліотека–студія «ДіМ»

Той, хто читає, будуватиме Україну

Відразу з порога відчувається затишок та комфорт. Працівники оновленого закладу подбали про своїх відвідувачів. На вході — інформаційний сенсорний кіоск. Завдяки такому сучасному пристрою, схожому на банкомат, тепер можна знайти чимало корисної інформації: про історію закладу, нові надходження літератури, анонси подій та заходів. Крім цього, електронний каталог книг усіх бібліотек міста Луцька.

В одному залі обладнано ігровий майданчик, поряд — сенсорна кімната для діток із особливими потребами. А чого варті сучасні читальні зали з дизайнерськими меблями, приміщення для проведення семінарів та тренінгів, кінозал. Віднині сюди можна приходити всією родиною — й нікому не буде нудно, адже в закладі справді подбали не лише про діток, але й про їхніх батьків.

Усміхнена та щаслива директорка центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова почувала себе іменинницею й розповіла, як розпочиналося втілення у життя цього проєкту, а нова назва «Бібліотека–дім дорослим і малим» з’явилася завдяки дівчинці, котра якось сказала своїй мамі, що почуває себе тут, наче вдома.

— Хочу подякувати за підтримку радникові міського голови Ігорю Поліщуку, який допомагав вирішувати питання, котрі виникали в процесі роботи. Спасибі всьому депутатському корпусу Луцької міської ради, — зазначила керівник закладу. — Настав час змін, і нам вдалося створити творчий простір, де можна не лише прийти взяти книгу чи почитати її на місці. Наша бібліотека стала справжнім домом, у якому відбуваються цікаві заходи. До нас уже звертаються школи та садочки, аби проводити заняття з їхніми вихованцями.

Тут найбільша колекція настільних ігор серед бібліотек України.

У своєму виступі Ігор Поліщук зауважив, що він вражений побаченим.

— Бібліотека — слово, яке, напевно, не підходить до цього закладу, адже та наповненість різноманітними технічними новинками, можливостями для творчості свідчить про те, що це більше, ніж бібліотека. Тут зможуть знайти собі заняття до вподоби люди різного віку. Надзвичайно важливо, що діти отримали можливість інтелектуально та творчо зростати. І це дуже класно, життя тут пульсує, і видно, що колектив живе цим проєктом. У закладі встановлено сучасне обладнання: інтерактивна дошка, проєктор, комп’ютери, телевізори. Є все необхідне, аби діти могли отримувати цікаву інформацію. Тут найбільша колекція настільних ігор серед бібліотек України. І це приємно, що ми маємо такий заклад. Я бачу, що кожна гривня, вкладена у ремонт, витрачена не марно. Такий підхід до організації бібліотечного простору буде збільшувати кількість читачів і серед дорослих, і серед підлітків. Адже для дітей нині важливо зростати на якісній літературі, бо книга є одним із тих інструментів, які виховують особистість, — наголосив радник міського голови.

Сучасний заклад — де можна пограти в ігри, випити чаю

За словами Ігоря Поліщука, минулого року у Луцьку відремонтували бібліотеку на вулиці Кравчука, у планах на 2020–й — ремонт книгозбірні на Київському майдані. Також радник міського голови повідомив, що вже оголошено всеукраїнський конкурс на кращу проєктну пропозицію щодо облаштування поряд із оновленим закладом скверу Авіаторів. І наступного року тут з’явиться гарна відпочинкова зона.

 

 Ігрова кімната та комп’ютерний клас чекають юних відвідувачів.

Ігрова кімната та комп’ютерний клас чекають юних відвідувачів.

Привітати колектив оновленого закладу й порадіти за них прийшли колеги з міських бібліотек, юні та дорослі лучани.

Ольга Обідіна пригадала, як її дві доньки стали активними читачками. Якщо раніше вона для діток купувала книги, то настав такий момент, коли нові примірники вже не було куди ставити, і їй порадили записатися в бібліотеку.

— Я була вражена, коли вперше потрапила сюди, — зазначила пані Ольга. — Як добре, що наша міська влада дбає про заклади культури. Ми тепер маємо чудове місце, де можна пограти в ігри, випити чаю, просто поспілкуватися з дітьми. Повірте, ми це дуже цінуємо.

А семикласниця луцької школи №9 Анастасія Динту зізналася, що вона стала читачкою у чотири роки.

— Приємно, що наша бібліотека дуже змінилася, вона стала справді для мене рідним домом, — розповіла дівчинка. — Я сподіваюся, вам у нас теж сподобається. Приходьте читати й відпочивати, — запросила школярка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel