Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Скульптури нагадають про історичне минуле Володимира

Що нині тільки не вирізьблюють із дерева...

Ілюстративне фото: toptales.cc

Скульптури нагадають про історичне минуле Володимира

У Володимирі–Волинському триває 5-денний пленер різьбярів «Князівський шлях до трону», під час якого майстри з різних куточків України мають створити мистецькі вироби із дерева: волинських князів та князівський трон – претендент на рекорд України

За повідомленням Володимир–Волинської міськради, у пленері беруть участь кращі різьбярі із Рівненщини, Одещини, Івано–Франківщини та Волині, серед яких є місцеві майстри – Сергій Ничипорук, Олег Дубинчук, Андрій Ничипорук. Упродовж тижня досвідчені митці працюють із деревом і створюють свої вироби. Вже зараз мешканці княжого міста на власні очі можуть побачити, як із дерев’яних колод з’являються обриси майбутніх скульптур, що нагадуватимуть про історичне минуле Володимира, а ще стануть своєрідною візитівкою цієї локації.

Святкове представлення робіт відбудеться 28 вересня.

Святкове представлення робіт відбудеться 28 вересня. На відвідувачів заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер–класи і виставка сакрального мистецтва та металопластики ІХ–ХІІІ століття із приватної колекції Миколи Матусевича.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel