Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Раз перескочили — двічі спіткнулися (відео)

То ми тільки в Україні «перші хлопці на селі»...

Фото segodnya.ua.

Раз перескочили — двічі спіткнулися (відео)

Нідерланди Україну в рейтингу коефіцієнтів УЄФА вже обійшли, Туреччина теж не проти…

Цікаво, а що їм сказав Ахметов після такої ганьби?

Ліга чемпіонів. Група С. 1–й тур. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Манчестер Сіті» (Манчестер, Англія) — 0:3 (0:1 – Ріяд Марез, 24 хв; 0:2 – Ілкай Гюндоган, 38 хв; 0:3 – Габріел Жезус, 76 хв).

Це вже не біль — це ганьба всього українського футболу. У трьох матчах англійський чемпіон обіграв нашого із сумарним рахунком 12:0…

Саме в очних поєдинках англійського та українського чемпіонів стає очевидним: різниця між АПЛ та УПЛ — не тільки в одній букві абревіатури. Торішньої осені «Шахтар» Паулу Фонсеки одержав розгромні 0:3 у Харкові, і знущальні 0:6 — у Манчестері. Нині «Шахтар» вже Луїша Каштру отримує у тому ж таки Харкові ті самі 0:3…

Дивимося огляд матчу:

До речі, фоторепортерам після матчу вдалося спіймати шикарний кадр «зі спини»: мансітівець Олександр Зінченко втішально обнімає «гірника» Євгена Коноплянку. Років три–чотири тому такий прогноз розвитку кар’єри двох гравців, певно, видався б просто маячнею божевільного…

Натомість в іншому поєдинку групи С було зафіксовано доволі несподіваний результат. Чемпіон Хорватії загребське «Динамо» на легендарному домашньому «Максимірі» каменя на камені не залишило від «бронзового» призера італійської Серії А, «Аталанти» з Бергамо — 4:0! Тішить хіба те, що наш Руслан Маліновський у цій ганьбі брав участь лишень з другого тайму. Українець з’явився на полі, коли його клуб вже «летів» 0:3…

«Лесик» плаче — «Динамо» виграє. І набирає хід?

Ліга Європи. Група В. 1–й тур. «Динамо» (Київ, Україна) — «Мальме» (Мальме, Швеція) — 1:0 (Віталій Буяльський, 84 хв).

Коли м’яч затріпотів у сітці воріт голкіпера «Мальме» Йогана Даліна після удару Віталія Буяльського, наставник киян Олексій Михайличенко нахилив голову і прикрив обличчя рукою. Проте увесь футбольний світ усе зрозумів: головний тренер «Динамо» плаче…

До поєдинку з «Мальме» кияни підійшли у відверто кризовому стані. Виліт із кваліфікації Ліги чемпіонів, провальний старт в УПЛ, шість поєдинків без перемог…

Тож емоції тренера (саме призначення якого після відставки Олександра Хацкевича у багатьох викликало відверте нерозуміння) збагнути доволі легко.

Адже в кінці цього моторошного тунелю таки спалахнуло світло! До честі киян, вони ще більше окрилили своїх уболівальників, розтрощивши на друзки за три дні в рамках 8–го туру УПЛ полтавську «Ворсклу» — 5:0!

Дивимося найцікавіші моменти поєдинку:

В іншому матчі нашої групи данський «Копенгаген» вдома також мінімально обіграв швейцарський «Лугано» — 1:0.

Нашими кіньми по «Фольксваген–арені» поки не попреш…

Ліга Європи. Група І. 1–й тур. «Вольфсбург» (Вольфсбург, Німеччина) — ФК «Олександрія» (Олександрія, Україна) — 3:1 (1:0 — Максиміліан Арнольд, 20 хв; 2:0 — Адмір Мехмеді, 24 хв; 2:1 — Євген Банада, 66 хв; 3:1 — Йосип Брекало, 67 хв).

Будьмо відвертими, на успіх команди Володимира Шарана на «Фольксваген–Арені» ми не надто сподівалися. Бо навіть шосте місце «Вольфсбурга» в Бундеслізі за підсумками минулого сезону — це таки (давайте бути відвертими) щось серйозніше, ніж історична «бронза» ФК «Олександрія» в УПЛ.

Так воно і сталося. Гості трималися майже до середини першого тайму, проте потім двічі пропустили. Першого — від німця Максиміліана Арнольда, другого — від Адміра Мехмеді (і де совість цього швейцарця, який у 2012–2014 роках за обидві щоки наминав у київському «Динамо» щедре українське сало?!).

А ось у середині вже другого тайму надію на диво одександрійцям подарував Євген Банада, скоротивши відрив у рахунку.

На жаль, хорват Йосип Брекало майже відразу знищив щойно народжену інтригу, встановивши кінцевий результат зустрічі — 3:1.

Підсумок, чесно кажучи, очікуваний. Так само очевидно, що українському клубу буде складно буквально в кожному матчі цієї групи. Проте міцно триматимемо кулаки за Володимира Шарана та його хлопців — аби таки ж попили трохи бельгійської, французької та німецької («Вольфсбургу» ж іще грати у нас!) крові.

Дивимося огляд матчу:

В іншому матчі групи бельгійський «Гент» з Ігорем Пластуном та Романом Яремчуком у стартовому складі з рахунком 3:2 здолав французький «Сент–Етьєн».

Тим часом Україна опустилася з 9–ї на 10–ту сходинку в таблиці коефіцієнтів УЄФА після 1–го туру групових етапів Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Нас обійшли Нідерланди.

А у спину нам вже дихає Туреччина, у якої 30,600 бала…

Результати 8–го туру: СК «Дніпро-1» — «Карпати» — 2:0; ФК «Львів» — «Олімпік» — 0:1; «Зоря» — ФК «Маріуполь» — 0:0; «Десна» — «Шахтар» — 0:1; «Ворскла» — «Динамо» — 0:5; «Колос» — ФК «Олександрія» — 1:1.

 

Турнірна таблиця Прем’єр–ліги:
М Команда І В Н П М О
1 «Шахтар» (Донецьк) 8 8 0 0 24-6 24
2 «Десна» (Чернігів) 8 4 2 2 9-4 14
3 ФК «Олександрія» 8 4 1 3 10-11 13
4 Зоря» (Луганськ) 8 3 3 2 12-10 12
5 «Динамо» (Київ) 7 3 2 2 15-7 11
6 СК «Дніпро-1» (Дніпро) 8 3 2 3 10-9 11
7 «Колос» (Ковалівка) 8 3 2 3 7-10 11
8 ФК «Маріуполь» 7 2 3 2 7-10 9
9 «Карпати» (Львів) 8 2 2 4 6-11 8
10 «Ворскла» (Полтава) 8 2 1 5 8-14 7
11 ФК «Львів» 8 2 0 6 7-14 6
12 «Олімпік» (Донецьк) 8 1 2 5 5-14 5

Кращими бомбардирам першості є гравці «Шахтаря» Жуніор Мораєс (7 голів) та Марлос — 6.

 

 

 P. S. Наставник луцької «Волині» Андрій Тлумак (на фото) продовжить керувати командою і зараз готує спортсменів до наступних поєдинків. Після поразки з «Металістом» у попередньому турі Першої ліги чемпіонату України тренер подав у відставку, але керівництво клубу не прийняло її.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel