Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Правильний догляд — ​запорука довговічності

Не варто перевіряти ножем готовність гарячих страв

navro.org

Правильний догляд — ​запорука довговічності

Хороші, якісні кухонні ножі коштують недешево, тож кожній господині хочеться, щоб вони слугували якомога довше. Досягти цього нескладно, якщо дотримуватися певних вимог

Не слід тримати ножі разом із ложками й виделками. У такій «компанії» вони швидко затупляються. Хорошим варіантом зберігання ріжучого інструменту може стати магнітна дошка на стіні або спеціальна підставка.

Мити ножі потрібно відразу після використання, а не кидати їх у раковину з іншим посудом. Це допоможе запобігти корозії і затупленню. Особливу увагу варто приділити ділянці біля основи леза — ​на ній можуть залишитися частинки їжі, що спричинятиме розмноження бактерій. Чистий ніж краще відразу витерти насухо.

Чистий ніж краще відразу витерти насухо. 

Не варто перевіряти ножем готовність гарячих страв. Від сильного перепаду температур клинок може стати крихким і потьмяніти.

Краще не користуватися обробними дошками з мармуру, кераміки та скла. Таке кухонне начиння дуже тупить ножі. Правильніше — ​обирати для нарізання продуктів дошки з бамбука, твердих порід дерева або пластику.

Не забувайте періодично підгострювати ножі. Можна віддати їх на заточку в спеціальну майстерню або зробити це вдома самотужки.

Telegram Channel